Seri Katil Diago Alves'in Kafası 175 Yıldır Neden Kavanozda Saklanıyor?

Seri Katil Diago Alves'in Kafası 175 Yıldır Neden Kavanozda Saklanıyor?

Kafası İlk Gün Gibi Korunan Seri Katil-Diogo Alves'in Hikayesi ...Seri Katilin Kavanozdaki 175 Yıllık Kafası

Kafası İlk Gün Gibi Korunan Seri Katil-Diogo Alves'in Hikayesi ...

Seri Katilin Kavanozdaki 175 Yıllık Kafası

Birçok kişi tarafından Portekiz'in ilk seri katili olarak kabul edilen Diogo Alves , 1810'da Galiçya'da doğdu ve başkentin zengin evlerinde hizmetçi olarak çalışmak için küçük bir çocuk olarak Lizbon'a gitti.

Genç Alves, suçla dolu bir hayatın kâr elde etmek için daha iyi olduğunu fark etmesinden çok uzun sürmedi ve 1836'da Aqueduto das Águas Livres'te bulunan bir evde çalışmak üzere transfer oldu.

Su Kemeri'nden geçenlerin evlerine dönen mütevazı çiftçiler olmasına rağmen, Alves gece çöktüğünde onların kazançlarını çalacağı zaman onları beklerdi.

Daha sonra, Alves onları 213 fit yüksekliğindeki yapının kenarından aşağı atarak ölüme gönderecekti. 1836 ve 1839 yılları arasında bu işlemi yaklaşık 70 kez tekrarladı.

Yerel polis başlangıçta ölümleri taklitçi intiharlara bağladı ve bu da köprünün geçici olarak kapatılmasına yol açtı.

diogo-alves.jpg

Alves daha sonra bir grup haydut kurdu, önce yerel bir doktorun evinde dört kişiyi öldürürken yakalandılar ve Alves tutuklandı ve asılarak ölüme mahkum edildi.

Ama bunu tarihin en ilginç hikayelerinden biri yapan şey bundan sonra olanlar.

O zamanlar bilim adamları, öldürücü doğasının kökenini belirlemek için Alves'in kafasını incelemek istediler. Bu nedenle, başını cesedinden çıkardılar ve o zamandan beri orada olduğu yerde, inceleme için bir kavanozda sakladılar.

Bu kopmuş kafa, öğrencilerin korkunç bir adamın bu ürpertici hatırlatıcısını deneyimleyebilecekleri Lizbon Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde oturuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.