ÖSYM 2024 YKS Sıkça Sorulan Sorular yayımlandı!

ÖSYM 2024 YKS Sıkça Sorulan Sorular yayımlandı!

ÖSYM 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak 2024 YKS'ya ilişkin 'Sıkça Sorulan Sorular' ve bunların cevaplarını http:www.osym.gov.tr internet sitesinden yayımladı. YKS'yle ilgili merak edilen toplam 78 soru ve cevapları haberimizde.

ÖSYM 2024 YKS Sıkça Sorulan Sorular yayımlandı!

Günümüzde üniversiteye giriş için önemli bir adım olan Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS), her yıl binlerce genç tarafından heyecan ve merakla beklenir. ÖSYM tarafından düzenlenen bu sınav, gençlerin geleceklerini belirlemede hayati bir rol oynamaktadır. 2024 YKS için hazırlıklar tüm hızıyla devam ederken ÖSYM bu yıl bir uygulama başlattı. Velileri ve öğrencileri heyecanlandıran uygulama, 8-9 Haziran tarihlerinde gerçekleştirilecek olan 2024 YKS'de çıkması muhtemel sorulardan oluşuyor.

Her detaya yer verildi

ÖSYM 8-9 Haziran tarihlerinde yapılacak 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı'na (2024-YKS) ilişkin 'Sıkça Sorulan Sorular' ve bunların cevaplarını http:www.osym.gov.tr internet sitesinden yayımladı. YKS'yle ilgili merak edilen toplam 78 soru ve cevaplarına yer verildi.

Başvurular nasıl olacak? Kimler başvuracak?

Başvuruları 1 Şubat'ta başlayan ÖSYM başvuru süreci 26 Şubat'ta sona erecek. Ortaöğretim kurumlarının son sınıfında ya da mezun adaylar, ÖSYM'nin resmi internet sitesi üzerinden veya ÖSYM Aday İşlemleri Mobil Uygulaması aracılığıyla bireysel olarak başvurularını gerçekleştirebilecekler.

Beklentilerin farkında olan ÖSYM, adayların sınavla ilgili merak ettikleri pek çok soruyu yanıtladığı 'Sıkça Sorulan Sorular' belgesini yayımladı. Bu belgede adayların sınav başvurularıyla ilgili detaylı bilgiler yer alırken başvuru işlemlerinin nasıl gerçekleştirileceği, başvuru şartları ve başvuru sürecinin tarihleri gibi konular detaylı bir şekilde açıklandı.

Adaylar, başvurularını ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden kolayca gerçekleştirebilecekler. Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı veya e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden online olarak başvurularını tamamlayabilecekler. Bu sayede başvuru süreci adaylar için hızlı bir şekilde tamamlanacak.

2024 YKS'ye girecek adaylar, sınavın detayları hakkında da bilgi sahibi olmalıdırlar. Sınav, 8 Haziran Cumartesi ve 9 Haziran Pazar günleri olmak üzere iki gün boyunca gerçekleştirilecek. Adaylar, sınavın tarih ve saatleriyle ilgili detayları ÖSYM'nin resmi internet sitesinde yer alan kılavuzdan edinebilirler.

ÖSYM takvimine göre YKS 8-9 Haziran 2024'te yapılacak

ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) şifresi olmayan adaylar, bireysel olarak elektronik ortamda 2024-YKS'ye başvuru yapabilirler mi?

Evet, yapabilirler. Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı edinmiş olan adaylar (MEB e-Okul sisteminde geçerli eğitim bilgisi bulunması kaydıyla), e-Devlet şifreleriyle ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) giriş yapabilir ve "e-Devlet İle Kayıt Ol" butonu vasıtasıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olabilirler. "e-Devlet İle Kayıt Ol" butonu vasıtasıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine kayıt olduktan sonra AİS şifresi olmaksızın bireysel olarak elektronik ortamda sınava başvurularını yapabilirler.

ÖSYM sınav takvimini açıkladı: 2024 YKS tarihi belli oldu

Fotoğraflı Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı ve e-Devlet şifresi olan adaylar, başvuru merkezlerine gitmeden ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine (AİS) kendileri çevrimiçi kayıt yaptırabilir ve sınavlara başvurularını bireysel olarak elektronik ortamda gerçekleştirebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum