Miraç Kandiliniz mübarek olsun

Miraç Kandiliniz mübarek olsun

Peygamber Efendimizin rabbimizin huzuruna çıktığı ve Ümmet-i Muhammed’e 5 vakit namazın hediye edildiği mübarek miraç kandilinde oruçlu olmak, nafile namaz kılmak, fakire fukarayı sevindirmek, Kur’an-ı Kerim okumak ve bol bol dua etmek tavsiye olunmuştur.

Miraç Kandiliniz mübarek olsun

Üç ayların ilki olan Recep Ayı’nın 27. Gecesi Miraç Kandilidir. Bugün Miraç Hadisesinin gerçekleşmesinin 1403. Seneyi devriyesidir. Peygamber Efendimiz Hz Muhammed’in(sav) Mekke’deki Mescid-i Haram’dan Kudüs’teki Mescid’i Aksa’ya oradan da semya huzur-u ilahiye yükseldiği gecedir. Kur’an-ı Kerimde Mescid’i Haram’dan Mescid-i Aksa’ya olan yolculuğa İsra yani gece yolculuğu adı verilir ki aynı isimde olan bir sure bulunmaktadır. Peygamber Efendimiz “Recep ayında bir gün ve gece vardır ki Receb’in 27. gecesidir. Kim o gün oruç tutar ve geceyi ibadetle geçirirse yüz sene oruç tutmuş ve yüz sene ibadet yapmış gibi olur” buyurmuştur.

Beş vakit namaz farz kılındı

Miraç kelimesi Arapça merdiven manasındaki uruç kelimesinden gelir. İsra ve Necm surelerinde anlatılan bu olay 27 Recep 621 tarihinde gerçekleşmiştir. Allah’ın daveti ve Hz Cebrail’in(as) rehberliğinde gerçekleşen bu olaydan sonra beş vakit namaz farz kılındı. Allah’a şirk koşmayanların haricinde bütün mümin ve Müslümanların bağışlanacağı müjdelendi. Amenerresulü diye başlayan Bakara suresinin son iki ayeti bu gece vahyoldu. İslam alimlerince namaz borcu olanların bu mübarek gecede eksikliklerini ikmal etmesi, namaz borcu olmayanların nafile namazı kılması, Kur’an-ı Kerim okuması, istiğfar ve dua okumaları tavsiye edilmektedir. Her geceyi kadir her geleni hızır bilmeli düsturunca bu mübarek geceleri değerlendirme fırsatı kaçırılmamalıdır.

Miraç Kandili gecesi mesajları! Hadisli, anlamlı, ayetli, etkileyici, en güzel, dualı, yeni kısa kandil mesajları burada! Miraç Kandiliniz mübarek olsun - Gündem Haberleri

2024 Yılı İçindeki Mübarek Gün ve Geceler

11 Ocak Perşembe: Regaib Kandili

12 Ocak Cuma: Üç Ayların Başı

6 Şubat Salı: Miraç Kandili

24 Şubat Cumartesi: Berat Kandili

11 Mart Pazartesi: Ramazan Ayının Başlangıcı

5 Nisan Cuma: Kadir Gecesi

9 Nisan Salı: Ramazan Bayramı Arefesi

10 Nisan Pazartesi: Ramazan Bayramı (1.Gün)

11 Nisan Salı: Ramazan Bayramı (2.Gün)

12 Nisan Çarşamba: Ramazan Bayramı (3.Gün)

15 Haziran Cumartesi: Kurban Bayramı Arefesi

16 Haziran Pazar: Kurban Bayramı (1.Gün)

17 Haziran Pazartesi: Kurban Bayramı (2.Gün)

18 Haziran Salı: Kurban Bayramı (3.Gün)

19 Haziran Çarşamba: Kurban Bayramı (4.Gün)

7 Temmuz Pazar: Hicri Yılbaşı(Muharrem Ayı Başı)

16 Temmuz Salı: Aşure Günü

14 Eylül Cumartesi: Mevlid Kandili

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum