Taksici Oğuz Erge'nin katilinin cezası ne olacak?

Taksici Oğuz Erge'nin katilinin cezası ne olacak?

İzmir'de soğuktan üşümesin diye taksisine aldığı Delil Aysal tarafından korkunç bir şekilde öldürülen Oğuz Erge'nin mahkemesi devam ediyor.

Taksici katilinin cezası belli oldu

İzmir'de yaşanan korkunç olayın ayrıntıları yavaş yavaş gün yüzüne çıkıyor. Taksici Oğuz Erge'nin trajik ölümüyle sonuçlanan bu vahşi saldırı, Türkiye'nin gündemine bomba gibi düşmüştü. Delil Aysal adındaki genç bir şahsın, soğuk bir gecede taksici Oğuz Erge tarafından aracına alındıktan sonra silahla vahşice öldürmesi, toplumda büyük bir infial meydana getirdi.

Ağırlaştırılmış müebbet isteniyor

Savcılık, Delil Aysal hakkında kasten adam öldürme, yağma ve ruhsatsız silah taşıma suçlarından dava açtı. İddianamede, Aysal'a hiçbir indirim uygulanmadan en üst sınırdan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Bu istem, kamuoyunda da geniş yankı uyandırdı ve adaletin yerini bulması istendi. Bir insanın nasıl olupta kendini soğukta kalmasın diye taksisine alan birisini öldürmesi akıl alır ve anlaşılır bir durum değil. 121 liralık ödemesini nakit değil de kartı ile ödemeyi düşünen genç pos cihazının şarzının bitmesi ile paniğe kapılarak bu cinayeti işlediğini ifade ediyor. Bakalım adalet nasıl tecelli edecek?

Ücreti kartla ödeyecektim

Delil Aysal'ın ifadeleri ise olayın vahametini ve caniliğini bir kez daha gözler önüne serdi. Aysal, taksiciye ölümüne sebep olan bu korkunç cinayeti işlediğini itiraf etmiş ve ""Üzerimde nakit para yoktu. Taksimetre ücretini kartla ödeyecektim. Ancak taksi şoförü 'pos cihazının şarjı yok' dedi. Kartı kabul etmedi. Ben de belimdeki silahı çıkartıp sıktım. Normalde kendime sıkacaktım. Taksicinin cep telefonunu ve kulaklığını aldım. Telefon rehberinden kızının telefon numarasını buldum. Kızını arayıp, 'babanız Gaziemir'de kan kaybediyor. Ambulans çağırın' deyip kapattım. Daha sonra cep telefonunu tarlaya atıp gittim." şeklinde bir açıklama yaptı. Bu soğukkanlılık ve vahşilik karşısında yılların emniyet görevlileri bile şaşkınlıklarını gizleyemedi..

Taksicinin ailesi adaletin tecellisini bekliyor

Türkiye, bu acı olayla sarsıldı ve adaletin yerini bulması için geniş kesimlerce büyük bir çaba gösterildi. Taksici Oğuz Erge'nin ailesi, yakınları ve tüm toplum, Delil Aysal'ın en ağır cezayı alması için adaletin tecellisini bekliyor. Bu trajik olay, bir kez daha toplumda güven duygusunun önemini ve insan hayatının kutsallığını hatırlatmış oldu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum