Gittigidiyor kapandı! Ebay pazar yeri platformu Gittigidiyor’u kapatıp Türkiye’den çıkıyor

Gittigidiyor kapandı! Ebay pazar yeri platformu Gittigidiyor’u kapatıp Türkiye’den çıkıyor

Gittigidiyor nedne kapandı? Gittigidiyor ne zaman kapanacak? Gittigidiyor'dan alışveriş yapmak güvenli mi? Ebay Gittigidiyor'u neden kapattı? İşte ayrıntılar...

Birkaç sene önceye kadar Türkiye’nin en büyük Pazar yeri platformlarından olan ebay Türkiye’deki faaliyetlerine son veriyor.

Uluşsşararası pazaryeti platformu Ebay alt kuruluşu olan Gittigidiyor’u kapatıp Türkiye pazarından çıkacağını duyurdu. Peki Gittigidiyor nende kapanıyor? Gittigidiyor’un kapanması diğer pazaryerlerini nasıl etkiler? Gittigidiyor’da mağazası olan iş yeri sahipleri ne yapacaklar? İşte ayrıntılar…

Trendyol TEKEL’liğe doğru gidiyor!

Yine birkaç yıl önce Pazaryeri olarak gerilerde kalan Trendyol artık pazarın zirvesinde. Öyle ki iş yeri sahipleri Trendyol’un Tekelleşmesinden endişe ediyorlar. Türkiye pazarında şu anda yüzde 5o0 gibi bir rakamla sahip olan Trendyol’un bu yükseliş döneminde Gittigidiyor’un pazardan çekilmesi işyeri sahipleri için pek iyi olmayacak gibi duruyor.

Çiçek Speti, Hepsiburada ve N11’in de büyük markalar olarak yer aldıkları bu piyasada Gittigidiyor’un da belli bir ağırlığı vardı. Ancak son senelerde N11 ve Gittigidiyor büyük ivme kaybetti. Ve her iki platform da müşteri kaybetmeye devam ediyor.

gittigidiyor-kapandi.jpg

Gittigidiyor ne zaman kapanacak?

Tamamen stratejik bir kararla işlemleri durdurulacak olan Gittigidiyor’a artık yeni ürün yüklenmeyecek. Bugünden itibaren yeni ürün listelenmeyecek olan platform 18 Temmuzdan itibaren de satışlara kapanacak.

Gittigidiyor neden kapandı?

Ebay’ın bu konuda net bir açıklaması yok! Ancak e-ticarete yönelimin arttığı bir dönemde e-ticaret ortalaması dünyadan çok yüksek olan Türkiye’den çekilmenin farklı bir strateji olduğu uzmanlarca belirtiliyor. Bütün bunlara rağmen Gittigidiyor üzeirndne alışveriş yapmak hala güvenli bir sistemdir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.