Bu Hisse Senetleri Yüksek Faizlere Karşı Dirençli Olabilir! Alternatif Yatırım Fırsatları

Bu Hisse Senetleri Yüksek Faizlere Karşı Dirençli Olabilir! Alternatif Yatırım Fırsatları

Yüksek faiz oranları, Wall Street hisseleri üzerinde olumsuz bir etki yaratabilirken, bazı şirketler ise güçlü bir pozisyonda olabilirler. Özellikle düşük borç seviyelerine ve nakit üretme kapasitesine sahip şirketler, bu olumsuz baskılardan kaçınma potan

Dün, 10 yıllık Hazine tahvil getirisi 2007'den bu yana en yüksek seviye olan %5'e ulaşarak önemli bir dönüm noktasına işaret etti. Bu artış, son dört günde gerçekleşen ve sadece ekim ayında yaklaşık 40 baz puan yükselen getirileri gösteriyor.

Bu yükseliş, ekonominin gücü, FED'in %2'lik hedefinin üzerinde seyreden enflasyon ve artan mali açıklar arasındaki uçurumdan kaynaklanan endişeleri artırıyor. Bu endişeler Wall Street'i etkileyerek FED'in para politikasını daha uzun süre sıkılaştırmaya teşvik edebilir.

Diğer yandan, FED Başkanı Jerome Powell'ın fiyat baskıları konusundaki açıklamalarıyla birlikte, yatırımcılar New York Ekonomi Kulübü'ne odaklanırken borsalar kayıplarla mücadele ediyor.

Bu olumsuz görünüme rağmen, düşük borç-özsermaye oranlarına (%50'nin altında) ve borç-varlık oranlarına (%30'un altında) sahip, üç yıllık serbest nakit akışında yıllık bileşik büyüme oranı %10'un üzerinde olan, analistlerden "AL" notları alan ve hedef fiyatları en az %10 artış öngören bazı hisse senetleri bulunmaktadır. İşte bu hisseler:

6256878-1.jpg

Değerini koruyabilecek hisseler...

- Analog Devices (ADI)
- Applied Materials (AMAT)
- Advanced Micro Devices (AMD)
- ANSYS (ANSS)
- Salesforce (CRM)
- EQT (EQT)
- Ingersoll Rand (IR)
- Lennar (LEN)
- Linde (LIN)
- ServiceNow (NOW)
- News (NWSA)
- Regeneron Pharmaceuticals (REGN)
- Tyler Technologies (TYL)
- Valero Energy (VLO)
- ExxonMobil (XOM)

Özellikle müşteri ilişkileri yönetimi yazılım şirketi Salesforce, düşük borç-özsermaye oranı (%16) ile dikkat çekiyor. Analist tahminleri, hisselerdeki %24'lük bir artış öngörüyor.

Ayrıca, ülkenin en büyük enerji üreticisi ExxonMobil, yaklaşık %21 borç-özsermaye oranıyla listede kendine yer buluyor. Ortalama konsensüs analist tahminlerine göre, ExxonMobil hisseleri için dünkü kapanışa göre %13'ten fazla artış potansiyeli taşıyor.

ExxonMobil, geçtiğimiz hafta 2023'ün en büyük birleşme ve satın alma anlaşması olarak kabul edilen 60 milyar dolarlık Pioneer Natural Resources satın alımıyla dikkat çekiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.