Büyük Portföy Sahibi Yüksek Performanslı Hisse Senetleri Listesini Güncelledi! Alternatif Yatırım Fırsatları!

Büyük Portföy Sahibi Yüksek Performanslı Hisse Senetleri Listesini Güncelledi! Alternatif Yatırım Fırsatları!

Tom Lee, Fundstrat Global Advisors'ın kurucusu, 10 Ocak 2019'dan bu yana sürekli olarak piyasa endekslerini geride bırakan ve 36 hisseyi içeren listesine yeni eklemeler yaptı. Bu dönemde S&P 500 endeksi %68,4 oranında artarken, Lee'nin "Granny Shots" port

Tom Lee, Fundstrat Global Advisors'ın kurucusu, 10 Ocak 2019'dan bu yana sürekli olarak piyasa endekslerini geride bırakan ve 36 hisseyi içeren listesine yeni eklemeler yaptı. Bu dönemde S&P 500 endeksi %68,4 oranında artarken, Lee'nin "Granny Shots" portföyü aynı süre zarfında %157,3 oranında değer kazandı.

Granny Shots portföyü, yalnızca bu yıl içinde %19,33'lük bir yükseliş kaydederken, S&P 500'ün %13,9'luk kazancını geride bıraktı.

Portföy adı, düşük riskle yüksek getiri sağlayan ve bir basket topunu hedefe koyma benzetmesinden gelmektedir.

Bu değişiklikler, artan tahvil getirileri ve yükselen jeopolitik gerilimlerin yatırımcıları endişelendirdiği bir dönemde gerçekleşti. 10 yıllık Hazine tahvillerinin getirisi dün itibariyle %5'lik önemli bir seviyeyi aştı. Ancak Lee, borsanın yıl sonuna doğru yükselişe geçebileceğine inanıyor.

Lee'nin Granny Shots Portföyü'ne eklenen bazı yeni hisseleri inceleyelim:

- Caterpillar (CAT)
- Oracle (ORCL)
- Hess (HESS)
- Everest Group (EG)

Everest Group, Lee tarafından "Super Granny" olarak tanımlandı. Fundstrat'tan Mark Newton, hissenin ocak ayından bu yana yaklaşık %23 değer kazanmasına rağmen, hala yukarı yönlü bir potansiyel gördüğünü belirtiyor.

Listede yer alan bir diğer şirket, 2023 yılında %16'lık bir ralli gösteren enerji firması Hess oldu. Ekim ayının başlarında, bu hisse Morgan Stanley tarafından en iyi temettü oyuncusu olarak seçildi.

Bilgisayar yazılımı devi Oracle da listede kendine yer buldu. Son dönemde yaşanan geri çekilmelere rağmen, bu hisse yılbaşından bu yana %32'lik etkileyici bir artış gösterdi. Ayrıca, bu ayın başlarında Evercore ISI, şirketin düşük değerlemesi ve tutarlı gelir büyümesi göz önüne alındığında ORCL hissesinin notunu "YÜKSEK PORTFÖY AĞIRLIĞI" seviyesine yükseltti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.