Çocuklarda ateş nasıl düşürülür?

Çocuklarda ateş nasıl düşürülür?

teşi olan bir çocuğun her zaman ateş düşürücüye ihtiyacı yoktur. Bununla birlikte, çocuk kendini çok iyi hissetmiyorsa veya ateşi 40 °C'ye yükselirse tedavi yararlı olabilir.

Bununla birlikte, ateşli bir çocuğun semptomlarının ateşten mi yoksa altta yatan hastalıktan mı kaynaklandığı her zaman açık değildir. Bu nedenle, ateş düştükten sonra mutlaka daha iyi hissetmez. Temel olarak iki tür ateş düşürücü önlem vardır: ilaçlar ve topikal uygulamalar. Bazı ebeveynler, ilacın ateşli nöbetleri önleyebileceğini umuyor.

Bununla birlikte, çalışmalar ateş düşürücülerin krampları önleyemediğini gösterme eğilimindedir. Ayrıca 38 dereceden itibaren ateşli nöbetler meydana gelebilir. Bazı ebeveynler ayrıca kırmızı aconite 12X, belladonna 12X veya chamomilla 12X gibi homeopatik ilaçları dener. Ancak bu araçlar etkisizdir.

bebeklerde-ates-en-dogru-sonuc-icin-nereden-olculur-1638731657.webp

Ateş düşürücü ilaçlar , vücut ısısını artıran prostaglandinler gibi endojen maddelerin oluşumunu engeller . Çocuklar için uygun ateş düşürücü ilaçlar arasında parasetamol veibuprofen.

Fitiller ve meyve suları, daha büyük çocuklar için tabletler, efervesan granüller ve sıcak içecekler olarak mevcutturlar . parasetamol veibuprofenEn sık ateşli çocuklarda kullanılır. aktif maddeasetilsalisilik asit(ACE) çocuklarda ve ergenlerde nadir fakat tehlikeli bir yan etkiye neden olabilir (“Reye Sendromu").ACEbu nedenle bir çocuğa sadece tıbbi tavsiye üzerine verilmelidir. Ne kadar parasetamol veyaibuprofen.

Bir çocuğun alabileceği yaş ve vücut ağırlığına bağlıdır. Altı aydan küçük çocuklar için önce bir doktora danışmak önemlidir. Ayrıca, kullanım sırasında bir önceki alımdan itibaren minimum 6 ila 8 saat aralığa uyulmalıdır. Paket broşürü daha ayrıntılı bilgi sağlar.

Emin değilseniz, doktorunuzun ofisinden veya eczaneden tavsiye alabilirsiniz. parasetamol veibuprofenbenzer yan etkilere sahiptir. Bununla birlikte, parasetamol uzun süredir çocuklarda kullanılmaktadır, bu nedenle ishal ve kusma gibi olası yan etkilerle ilgili daha fazla deneyim vardır.

Daha yüksek dozlarda parasetamol karaciğer ve böbreklere zarar verebilir . Bu nedenle, doğru do

Her iki ilacı aynı anda kullanmak yardımcı olur mu?

indir-1-001.jpg Genel olarak, parasetamolün faydaları olup olmadığı yeterince araştırılmamıştır veibuprofenbirlikte uygulayınız. Bireysel çalışmalar, kombine bir dozun ateşi parasetamol veyaibuprofenyalnız. Kombine uygulamadan sonra, biraz daha az sayıda çocuk dört saat sonra ateş geliştirdi veya hala ateşi vardı.

Bununla birlikte, bu tür tedavinin olası yan etkileri hakkında çok az araştırma yapılmıştır. Ayrıca, iki ilaç birleştirildiğinde aşırı dozların daha yaygın olduğundan şüphelenilmektedir.

Bazen parasetamol alınması tavsiye edilir veibuprofendönüşümlü olarak vermek. Ancak bugüne kadar yapılan çalışmalar bu yaklaşımın avantaj ve dezavantajlarını değerlendirmek için yeterli değildir.

Harici uygulamalar ateşi düşürür mü?

raw-ates-yukselmesi-durumunda-ne-yapilmali-ne-yapilmamali-742368456.jpg

Soğuk baldır sargısı veya ılık banyo gibi harici uygulamalar vücudu dışarıdan soğutur ancak ateşi düşürmez.

Soğutma için başka bir seçenek de soğuk içecekler veya hafif giysiler ve yorganlardır. Ayrıca çocuğu havalandırabilir, nemli bir sünger veya bezle silebilir veya pencereyi açabilirsiniz. Çocuğun rahat hissetmesini ve çok fazla donmamasını veya soğumamasını sağlamak her zaman önemlidir. Yüksek ateşiniz varsa, çok sıkı paketlenmemelidir.

za ek olarak, iki alım arasındaki minimum aralık çok önemlidir.

Eğer bir çocuk parasetamol veyaibuprofenalır, ancak ateş yaklaşık üç gün sonra hala düşmüyor, tıbbi yardım her zaman tavsiye edilir. Bu, dört saatten uzun sürerse 40 °C'nin üzerindeki ateşler için de geçerlidir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.