SABANCI Holding’in Yeni Yatırım Alanları:  İklim, İleri malzeme ve Dijital Teknolojiler

SABANCI Holding’in Yeni Yatırım Alanları: İklim, İleri malzeme ve Dijital Teknolojiler

Borsamızda F/K oranına göre oldukça ucuz kalan #sahol yeni yatırım alanlarını açıkladı. Geleceğe dönük bu yatırımlar Sahol hisselerine nasıl bir katkı sağlar?

Bu yıl rekor kârlılığa ulaşan Sabancı Holding’in Finans Grup Başkanı Orhun Köstem, grubun üç yeni yatırım alanını iklim, ileri malzeme ve dijital teknolojiler olarak açıkladı

Faaliyet gösterdiği ana alanlardaki finansal perfomansıyla tarihinin en yüksek özsermaye kârlılığına ulaşan Sabancı Holding gözünü yeni yatırım alanlarında da büyümeye dikti. Sabancı Holding Finans Grup Başkanı Orhun Köstem, Sabancı Grubu’nun son dönemi borçlarını azaltmak ve yüksek nakit yaratmak, böylece hem ofansif hem de defansif oynamayı sağlayacak şekilde değerlendirdiğini açıkladı. Köstem, yatırımlarının yüzde 75’ini yeni iş sahalarına, yüzde 25’ini ise ana işlere ayıracaklarına dikkat etti. Sabancı Holding ve grup şirketlerinin kombine gelirleri yüzde 175 artışla 275.4 milyar TL’ye yükseldi.

Sabancı Holding’de gazetecilerle bir araya gelen Orhun Köstem, ana faaliyet alanlarında grubun pozisyonunu korumayı ve büyütmeyi planladıklarını belirterek orta vadeli hedefl er olarak da sürdürülebilirlik, büyüme ve sermaye getirisi olduğunu vurguladı. Köstem grubun en önemli yatırım alanlarının ise iklim teknolojileri, ileri malzeme teknolojileri ve dijital teknolojiler olacağını kaydetti. Bu üç alanın şu anda holdingin kombine satışlarında yüzde 6 olan payını orta vadede yüzde 13’e çıkarmayı hedeflediklerini ifade eden Köstem, “Banka-dışı yatırım harcamalarının yüzde 75’i dönüşüm & yakınsak alanlarda, daha fazla döviz geliri yaratmak, regülasyonu azaltmak ve net sıfır emisyon hedefimize ulaşmak için bu üç yeni yatırım alanına odaklanacak” dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.