Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır, Başvuru Koşulları Nelerdir? Yeşil Kartı Kimler Alır?

Green Card Başvurusu Nasıl Yapılır, Başvuru Koşulları Nelerdir? Yeşil Kartı Kimler Alır?

Greencard başvurusu nasıl yapılır? Green Card başvursu ne zaman? Green Card başvurusu için biometrik fotoğraf nasıl olmalı? Green Card başvurularında İngilzice isteniyor mu? Green Card başvuru ücreti var mı? Bütün ayrıntılar haberimizde...

Amerikan Hükümeti tarafından verilen ve ABD'de daimi oturma izniniz olduğunu gösteren Green Card başvurusu başlıyor. Büyükelçilikten yapılan açıklamaya göre; Bu yıl Green Card başvuruları 5 Ekim - 8 Kasım 2022 tarihleri ​​arasında alınacaktır. Green Card çekilişi başvuruları DV Çekilişi'ne ücretsiz olarak yapılmaktadır.

Dünyada 55 bin kişiye daimi ikamet vizesi veren Yeşil Kart için Türkiye'nin de aralarında bulunduğu ülkelerden başvuranlar arasında her yıl çekiliş yapılıyor. Green Card başvuru süreci yaklaşık 1 ay sürecek ve adaylar çekiliş sonuçlarını bekleyecek.

greencard-basvuru.jpg

YEŞİL KART NEDİR?

Green Card kazanBireyler, ömür boyu Amerika Birleşik Devletleri'nde yaşama ve çalışma hakkına sahiptir. Green Card sahipleri oy kullanma dışında Amerikan vatandaşlarıyla tamamen aynı haklara sahiptir. Amerika'da tüm ailesiyle yaşayabilir, iş kurabilir, isterse memur olabilir. Aynı zamanda ABD'de tam olarak ikamet ettikten sonra 5 yıl içinde tam vatandaşlık alınabilmektedir.

YEŞİL KART NASIL UYGULANIR?

Amerika Birleşik Devletleri Freetown Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, DV 2024 Green Card başvuru süreci 5 Ekim - 8 Kasım 2022 tarihleri ​​arasında gerçekleşecek.

Green Card çekilişi için başvuru, DV Çekilişi web sitesi üzerinden ücretsiz olarak yapılır.

Başvuru sitesi İngilizce olduğu için tüm soruların doğru anlaşılması ve doğru cevaplanması gerekmektedir. Green Card adaylarının bilgilerini doğru girmeleri gerekmektedir.

YEŞİL KART BAŞVURUSU İÇİN İNGİLİZCE GEREKLİ Mİ?

Green Card'a başvurmak için İngilizce konuşma zorunluluğu yoktur, ancak çekiliş sonucunda Green Card almaya hak kazanırsınız. Şu anda adayların İngilizce yeterlilik sağlamaları gerekecek.

green-card-cekilisi-basladi.webp

YEŞİL KART BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

  • Amerika, Green Card başvuru sahiplerinin lise veya dengi bir okuldan mezun olmasını şart koşuyor. ABD Green Card başvurusunda bulunanların ayrıca son 2 yıl içerisinde uzmanlık ve deneyim gerektiren bir işte en az 5 yıl çalışmış olmaları gerekmektedir.
  • Green Card çekilişine katılmak isteyenlerin Ekim-Kasım ayları arasında başvurmaları gerekmektedir.
  • ABD Green Card'a başvuracak kişilerin yalnızca bir kez başvuru yapma hakkı vardır. Aynı kişi adına birden fazla başvuru yapılması halinde kişinin tüm başvuruları geçersiz sayılacaktır.
  • Yeşil Kart başvuru işlemleri http://www.dvlottery.state.gov online olarak yapılmaktadır. Amerikan Green Card başvurusu yapılırken başvuru sahibinin kimlik bilgileri, vatandaşı olduğu ülke bilgileri ve varsa eş ve çocukları ile ilgili bilgiler sunulmalıdır. Uygulamada kullanılacak fotoğrafın sitede istenen özelliklere uygun olarak yüklenmesi gerekmektedir.
  • Ülke, Green Card başvurusunda bulunabilecek ülkeler arasında Amerikan hükümeti tarafından belirlenir. Türkiye bu hakka sahip ülkelerden biridir.
  • 18 yaşından büyük olmak. 18 yaşından küçükler velileri nezaretinde başvuru yapabilirler.
  • Başvuru sonrasında verilen numaranın saklanması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.