Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye Merkez Bankası Benzetmesi Şok Etti!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye Merkez Bankası Benzetmesi Şok Etti!

Rusya Devlet Başkanı Putin'in Türkiye Benzetmesi Şok Etti! Putin, Merkez Bankası'nın para politikasını sıkılaştırmaya zorlandığını söyledi. Putin: Merkez Bankası para politikasını sıkılaştırmazsa durum Türkiye'deki gibi olacak...

Putin, Merkez Bankası'nın para politikasını sıkılaştırmaya zorlandığını söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yıllık büyük basın toplantısında Rusya Federasyonu Merkez Bankası'nın çalışmalarına müdahale etmediğini söyledi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, bir TASS sorusuna yanıt olarak yıllık basın toplantısında, Merkez Bankası'nın kilit oranını yükseltmeden Rusya'daki durumun "Türkiye'deki gibi" olabileceğini söyledi.

"Reel sektörün faiz artırımına karşı duyduğu rahatsızlığı biliyorum ama bunu yapmazsak Türkiye'deki gibi olabilir. Sorun bu. Bu ciddi bir konu, ciddi bir meydan okuma. Bu enstrümanı kullanmalıyız. Ama Merkez Bankası bağımsız bir politika izliyor. Size garip gelebilir, Merkez Bankası'nın çalışmalarına müdahale etmiyorum ama ben olumlu değerlendiriyorum, "dedi.

Aynı zamanda Putin, ekonominin reel sektörünün temsilcileriyle sürekli etkileşim halinde olduğunu vurguladı. "Elbette burada Merkez Bankası'nı azarlayabilirsiniz. Ekonominin reel sektöründen meslektaşlarımla her gün görüşüyorum, Merkez Bankası'na nasıl küfrettiklerini biliyorum, argümanlarını biliyorum. İnanın öyle değil'' neredeyse her gün televizyonda göstermiyorlar. Kameralar altında insanlarla çalışırken, bağlantılarımın ve toplantılarımın sadece önemsiz bir kısmını gösteriyorlar. Ve bu yüzden pratikte her gün buluşuyorum, toplantılar yapıyorum. Pekala, sadece oturacağız, insanlar benden üç metre uzakta, hepsi bu", - dedi.

putin.jpg

Türkiye'deki Durum

Türk lirası, sadece Kasım ayında yılın başına göre neredeyse üçte bir oranında düşerek dik bir dalış yaptı. Uzmanlar, bunun nedeninin, inanıldığı gibi, yetkililerin baskısı altında borç verme oranını düşürmeye devam eden Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası politikası olduğunu söylüyor. Bu nedenle, geçen hafta haftalık repo ihalelerinde (menkul kıymetlerle güvence altına alınan kısa vadeli krediler) kilit oranlardan birini %15'ten %14'e indirdi.

Putin: Merkez Bankası para politikasını sıkılaştırmazsa durum Türkiye'deki gibi olacak

Rusya Merkez Bankası'nın para politikasını sıkılaştırmaması durumunda ülkedeki durumun Türkiye'deki gibi olacağını söyledi .

Rusya'nın %4'lük enflasyon hedefine geri dönmesi gerektiğini, şimdi ise bunun 2 kat daha yüksek olduğunu kaydetti. Devlet başkanı ayrıca, yumuşak para politikasının makroekonomiyi etkilediğini ve nihayetinde, ülke ekonomisini ve vatandaşlarını desteklemek de dahil olmak üzere, yapılmak istenen iyi hedefleri geçersiz kıldığını vurguladı.

"Elbette burada Merkez Bankası'nı azarlayabilirsiniz ve biliyorum... Ekonominin reel sektöründen meslektaşlarımla her gün görüşüyorum. Merkez Bankası'na nasıl küfür ettiklerini biliyorum, biliyorum. Argümanları... Reel kesimin faiz artırımından duyduğu memnuniyetsizliği biliyorum. Ama bunu yapmazsak, Türkiye'de olduğu gibi sorun yaşayabiliriz. "dedi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.