Emekli Taban Aylığı Kaç Lira Olacak? Emeklilere ocak ayında çifte zam alıyor!

Emekli Taban Aylığı Kaç Lira Olacak? Emeklilere ocak ayında çifte zam alıyor!

Emeklilerin ocak ayında zamlı maaşları ne olacak? Emekli taban ayrılığı ne kadar artacak? Seyyanen zam nasıl uygulanacak? Emekli maaşları ile ilgili ayrıntılar haberimizde...

Her evde neredeyse bir emekli var ve hepsinin gözü bu yıl açıklanacak emekli zamlarında. Bu yıl yaşanan enflasyon dolayısıyla emekliler hem seyyaren hem de enflasyon oranında zam alacaklar. Bu mantıkla emeklilerle arasındaki uçurum maaş farkı da kalkmış olacak. Az maaş alanlar seyyaren zamla yüksek maaş alanlara göre korunacaklar. Şu anki görüşmelere göre Bağkur ve SSK ekmelilerinin maaşlarında artış ne kadar olacak? İşte ayrıntılar…

Bu zaman haberi milyonları heyecanlandırıyor. Son zamlarla birlikte alım güçleri iyice düşen emekliler eskiden olduğu gibi çoluğuna çocuğuna bakmak bir yana artık kendilerine bile zor bakıyorlar. Düşük maaşlılara yüksek zam yapılacağı söylenen bu sistemde birçok emeklinin yüzü gülecek. Son halini alan yeni maaşlar Erdoğan’a sunulup onay alınacak.

atme-emekli-makrokedi.jpg

Seyyanen zam planı öne çıkıyor

Bağkur ve SSK ve emeklilerine yapılacak ek zammın seyyanen olması çoğu kesim tarafından kabul ediliyor ve isteniyor.

Masadaki bu formüle göre 6 aylık enflasyon farkının yanı sıra maaş dilimlerine göre seyyanen zam yapılması düşünülüyor.

Emekli taban aylığı ne kadar? Emekli taban ayrılığı arttırılacak mı?

1500 lira emekli maaşı alan ülkemizde birçok emekli var. Yeni programa göre kademli yapılacak zamda düşük ücretli emeklilere yüksek zam verilecek. Seyyanen zam yapılarak eklenecek enflasyon farkının maaşlar arası uçurumu önlemesi bekleniyor.

1500 lira olan taban ayrılığının en az 2250 lira olması bekleniyor ve bunun üzerine enflasyon farkı da işlenerek en düşük emekli maaşının 3000 liraya kadar çıkması değerlendiriliyor.

Vatandaşlar bu konuda oldukça temkinli. Çoğu emekli aşıl işin alım gücü olduğunu ve alım gücü yüksek olduktan sonra 1500 liranın da yeterli olacağını söylüyorlar.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.