Ertesi Gün Hapı Fiyatı Nedir? Ertesi Gün Hapı Ne Zaman Kullanılır?

Ertesi Gün Hapı Fiyatı Nedir? Ertesi Gün Hapı Ne Zaman Kullanılır?

Ertesi Gün Hapı Nedir? Ertesi Gün Hapı Ne Zaman Kullanılır? Ertesi Gün Hapı Adet Geciktirir mi? Doğum kontrolü için kullanılan bu hap ile ilgili bütün sorular burada. Ayrıca Ella Ertesi Gün Hapı Fiyatı ne kadar? Bütün ayrıntılar haberimizde...

Ertesi gün hapı, çiftlerin korunmasız ilişki sonucu istenmeyen gebeliği önlemeye yönelik kullanılmaktadır. Son on yıla yakın bir zamanda gebeliği önleyecek birçok doğum kontrol yöntemi geliştirilmiştir. Ertesi gün hapı da bu gelişmeler arasındadır. Korunmasız ilişkilerde gebelik ihtimalini azaltacak olan ertesi gün hapı, tamamen doğum kontrol yöntemi olarak görülmemesi gerekmektedir. Ertesi gün hapı kesin bir çözüm sunmadığı için sadece çok olağanüstü durumlarda tercih edilmesi gerekir.

Ertesi Gün Hapı Nedir?

Ertesi gün hapı içeriğindeki progesteron hormonu sayesinde planlanmayan gebelik durumunu önlemede etkilidir. Öncelikli olarak yumurtlamayı geciktiren veya önleyen ertesi gün hapı acil korunma yöntemi olarak bilinmelidir. Korunmasız cinsel ilişki sonrası, düzenli kullanılan doğum kontrol yönteminin unutulması, istenmeyen cinsel birliktelik sonrası tercih edilebilir. Cinsel ilişkinin ardından ne kadar kısa sürede alınırsa etkisi o kadar fazladır. Birliktelikten sonra zaman geçtikçe gebeliği önleme başarısı düşecektir.

Genel olarak 72 saat içinde alınması önerilen ertesi gün hapının asıl önerilen kullanımı cinsel ilişkinin hemen arkasından kullanılmasıdır. Düzenli kullanım gerektirmeyen ve ayda sadece bir doz kullanımı önerilmektedir. Düzenli olarak gebelik sonlandırılmak isteniyorsa etkili doğum kontrol yöntemi tercih edilmelidir. Cinsel yolla bulaşan hastalıkları korumada da bir etkisi yoktur.

ertesi-gun-hapi.jpg

Ertesi Gün Hapı Ne Zaman Kullanılır?

İstenmeyen gebeliği önlemede kullanacağınız ertesi gün hapı 24 saat içerisinde alınırsa ilaç yüzde 98, 48 saat içerisinde alırsanız yüzde 75 etki gösterecektir. İlacı kullanma zaman dilimi birliktelikten sonra ne kadar geç olursa etkisi de o kadar azalacaktır.

Ella Ertesi Gün Hapı Fiyatı?

ella.jpg

Eczanelerde reçetesiz satılan ertesi gün hapının ilaç markasına göre fiyatı değişmektedir. En iyi ertesi gün hapı markalarından olan Ella ertesi gün hapının güncel 2021 fiyatı 80-90 TL arasındadır. Sadece beklenmeyen durumlarda hamileliği önlemek amacıyla kullanacağınız ertesi gün hapının fiyatı farklılık gösterse de diğer markalarının fiyatları da Ella ertesi gün hapı fiyatı civarındadır.

Ertesi Gün Hapı Adet Geciktirir mi?

Ertesi gün hapları genel olarak adet günlerini etkilemez. Adet gününüzde birkaç gün gecikme yaşanabilir. Bazı kişilerde ise ertesi gün hapı erken adet görmeye neden olabilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.