Artan Elektrik Fiyatları Elektrikli Araç Sektörü İçin Nasıl Bir Sorunu Ortaya Çıkarıyor?

Artan Elektrik Fiyatları Elektrikli Araç Sektörü İçin Nasıl Bir Sorunu Ortaya Çıkarıyor?

Elektrikli Otomobiller EV endüstrisi, enflasyon ve çip kıtlığı gibi engellerle karşı karşıya. Artan talebi karşılamak için yeterince hızlı ölçeklenebilecek mi?

Yüksek akaryakıt fiyatları, elektrikli araç siparişlerinde artışa neden olarak, küresel talepleri karşılamaya hazır olmayan bir endüstriyi ortaya koyuyor. Yeşil araçlara geçiş her zaman engellerle dolu bir yol olmuştur. İlk günlerinde, fosil yakıt endüstrisi yeşil EV hareketini engelledi ve uçmasını önlemek için baskı yaptı.

Bugün, çoğu büyük otomobil markası yalnızca tamamen elektrikli mobilite trendini benimsemekle kalmadı, aynı zamanda pazarı fethetmek için EV serilerini ve modellerini de piyasaya sürdü. Bununla birlikte, enflasyon, ölçek büyütme yeteneği, tedarik zinciri sorunları, çip kıtlığı ve lityum piller için kaynak bulma zorluğu gibi yeni engeller ortaya çıktı . Buna rağmen, otomobil markaları EV üretimlerini artırmak için yarışıyor.

Yakın tarihli bir Tweet'te Elon Musk, Tesla'nın Master Plan 3'ün bir parçası olarak “ aşırı boyuta ölçeklendirmeye ” odaklandığını söyledi . Son zamanlarda Tesla , yüksek gaz fiyatları nedeniyle haftalık siparişlerin %100 arttığını gördü. Tesla, talebi ve maliyet artışını karşılamak için bir ayda ikinci kez fiyatları artırdı. Tesla şimdi üretimi hızlandırmak için acele ediyor ve yakın zamanda Berlin'deki Gigafactory'nin açılışını yaptı. CNBC tarafından bildirildiği üzere , yeni Tesla Gigafactory'nin üretimini kabaca ikiye katlaması bekleniyor. Tesla'nın şu anda dört işletme tesisi var ve Gigafactory'nin bu yıl açılması planlanıyor. Volkswagen gibi diğer markalar elektrikli araç üretimini ölçeklendirmek için 100 milyar dolardan fazla yatırım yapacak. VW ayrıca ABD'de 7,1 milyar dolarlık yatırımla yeni bir fabrika duyurdu. Her ikisi de en büyük EV üretim şirketleri olmak için yarışıyor.

Ar-Ge, Üretim Ve Rekabet

volkswagen-ev-factory.jpg

Ancak, haftalık Tesla siparişlerinde %100'lük bir artış bir darboğazı tetikler, gecikmeler ve elektrikli araçların fiyatlarının yükselmesine neden olursa, elektrikli araç üreticileri küresel taleplerle nasıl başa çıkacak? Cevap, araştırma ve geliştirme, üretimde artış ve rekabettir. Rekabet iyi yolda. Büyük otomobil markalarının, dünya çapında milyarlarca otomobilin satışını içeren küresel bir pazara girme fırsatını kaçırmalarına imkan yok. VW, BMW, Ford, Hyundai, Kia, Porsche, Mercedes Benz, Toyota, GM, Polestar ve diğer büyük silahların toplamda yüz milyarlarca dolarlık EV yatırımı var. Tamamen elektrikli arabaları inanılmaz hızlarda piyasaya çıkıyor. Sektör ayrıca EV tesislerine de yatırım yapıyor.

Rekabet ve üretim artışının araştırma ve geliştirme ile karşılanması gerekecektir. Talaşlarda yenilik yapmak, talaş kıtlığını başka yöne çevirebilir ve üretimi artırabilir. Manganez EV pilleri yapmak için araştırmaya yatırım yapmak , pilleri daha ucuz ve daha kolay inşa eden bir oyun değiştirici olabilir. Sonunda Ar-Ge, rekabet ve üretimdeki artış EV fiyatlarının düşmesine neden olacak ve arz talebi karşılayacak. EV endüstrisi bugün küresel talebi karşılamaya yakın olmasa da, agresif bir şekilde yükselmeye çalışıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.