En Sarhoş Ülke Açıklandı! Listede Türkiye Var Mı? Şaşırmak Yook!

En Sarhoş Ülke Açıklandı! Listede Türkiye Var Mı? Şaşırmak Yook!

Dünyada en çok içen ülkeler hangileri? En fazla içki tüketilen ülke hangisi? Bütün soruların cevaplarını bu haberimizde bulabileceksiniz. Baştan söylemesi şaşırmak yok!

Dünyanın en sarhoş insanları ya da dünyada en çok içki tüketen millet belli oldu. 32 ülkede yapılan ankete detaylı sonuçlar sizleri çok şaşırtacak. Peki Türkiye bu ankette nerede bulunuyor.

Araştırma 22 ülkede yapıldı ve 32 binden fazla kişi bu ankette sorulan sorulara cevap verdi. Sorular ise 2020 yılına ait ve 2020 yılında tüketilen içkilere yönelik sorular.

Global Drug Survey’in anketinden çıkan çarpıcı sonuçlar

İngiltere Londra merkezli bağımsız araştırma şirketi Global Drug Sruvey bu anketi 2021 yılında yapsa da anket 2020 yılındaki içki tüketimi üzerine gerçekleşti. Bu anketin sonuçlarına göre Avustralyalıların 2020 yılında ortalama olarak 27 kez sarhoş oldukları ya da sarhoş olacak kadar içtikleri ortaya çıktı. Avusturyalılar 2020 yılında bütün diğer toplumlardan saha fazla sarhoş olarak dünyada en fazla içici millet oldular.

İşin ilginç tarafı 22 ülkeye göre bu oran neredeyse iki katı denilebilir. Ankete katılan 22 ülkeye göre sarhoş olma sayısı yılda ortalama 15 kez.

Avusturyalılar sarhoşluktan sonra en fazla acil yardım çağıran ülke vatandaşları da. Sarhoşluktan sonra Avusturyalıların yüzde 3.9’u acil yardım çağırmış. Bu da dünya ortalamasının tam üç katı.

kermit-1651615-960-720.jpg

Avusturyalılar ortalama haftada iki gece içiyorlar. Bu dünya ortalaması ile aşağı yukarı aynı. Ama farklı olan her iki haftada bir zil zurna sarhoş olmaları. Şunu da belirtmek gerekir ki bu zil zurna sarhoş olmaktan dolayı dörtte biri pişman oluyor.

Bir diğer farklı istatistik ise Fransızların haftanın üç günü içmeleri. Ancak bu içiş ağır bir içme eylemini kapsamıyor.

Pandemi dönemi Avusturyalıları sarhoş etti!

Dr. Monica Barrat araştırma sonuçlarını yorumlarken Avusturya’da görülen bu fazla sarhoşluk oranının geçen yıl ülkede yaşanan kapanmadan kaynaklandığını belirtiyor. Ülkede kapanmalar olsa barlar, gece kulüpleri açık kalmış insanlar boş vakit bulunca da çok içmiş olabilir diye düşünüyor.

Türkiye’nin ve de komşumuz Rusya’nın dahil edilmediği bu araştırmada dünyanın en sarhoş ülkelerinde ilk 10 sıralaması şöyle:

1.Avustralya
2.Danimarka
3.Finlandiya
4.ABD
5.Britanya
6.Kanada
7.İrlanda
8.Fransa
9.İsveç
10.Hollanda

Türkiye olmasa da Rusya’nın bu araştırmada olması demek "birinci belli ikinci kim olacak" sloganını ortaya çıkarabilirdi.

Sizce de öyle değil mi? Bu konuda ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda belirtiniz lütfen…

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.