Yemek Sepeti Kullanıcılarına Şook 20.000 Kişinin Verileri Sızdırıldı Mı?

Yemek Sepeti Kullanıcılarına Şook 20.000 Kişinin Verileri Sızdırıldı Mı?

8 Ay önce Yemek Sepetinin hacklendiği iddia edilmiş, olay savcılığa intikal etmişti. Bu durumun yanında platform geçen hafta da hacklendi ve bu işi yapanlar firmadan fidye istemişti. Bu ses getiren olayda çok ilginç bir gelişme oldu. KVKK inceleme başla

Yemek Sepeti'nin ikinci kere hacklenmesi ile ilgili önemli bir gelişme yaşandı.

Aşağı yukarı bir hafta oldu olmadı. Türkiye’nin en büyük yemek pazaryeri Yemek Sepeti siber saldırıyla karşı karşıya kalmıştı. Bu hackleme işini yapan hackerların Yemek Sepeti’nin sahibi Nevzat Aydın ile görüşmelerini Mesut Çevik’e göndermesiyle her şey ortaya çıkmıştı.

Araştırmacı gazeteci İbrahim Haskoloğlu bu iddialar üzerine hackerlara ulaşmaya çalışmış sistemde kayıtlı olan adresini ve telefon numarasını kendilerine göndermelerini istemişti. Hackerlar doğru bir şekilde bilgileri atınca da Haskololu hacklenme olayının doğru olduğunu bildirmişti. Hackerlar kendisine mail yoluyla ulaşmışlardı.

KVKK Yemek Sepeti Hakkında İnceleme Başlattı

Yemek Sepeti siber saldırıyı sertçe kınamış fakat hackerlar da şirket çalışanlarının açık adreslerini ve telefonlarını yayınlamakla firmayı tehdit etmişti.

Firma, saldırıyı doğrulatmak için hackerlara ulaşan İbrahim Haskoloğlu ve medya grubunu mahkemeye verince işler iyice karıştı. Bu artık bardağı taşıran son damlaydı. Bu davaya sinirlenen hackerlar rastgele 20.000 kişinin verisini bu zamana kadar birçok sızıntı yapılan bir forumda paylaştı.

yemeksepeti-hacklendi-hangi-bilgiler-tehlikede.jpg

Daha fazla kişinin verilerini de sızdırabilirler mi?

Hackerlar bu 20.000 kişinin bilgilerini sızdırdıkları forumda ayrıca yaptıkları açıklama ile talep ettikleri fidyeyi alamazlarsa çok daha fazla insanın kişilerini sızdıracakları bilgisini de verdiler. Bu sızdırılan kişiler arasında birçok ünlü kişi, sanatçı ve sporcu da bulunuyor.

Hackerlar ayrıca @Gyemeksepeti adlı bir twitter hesabı da açtılar. Bu hesapta yeni bilgiler paylaşacaklarını söyleseler de hesap çok geçmeden kapandı.

Sürekli mail alan saldırganlar olayın gerçek olduğunu ve bunu sızdırdıkları 20.000 kişi ile de kanıtladıklarını belirtiyorlar.

Yemek Sepeti hackerlarının yayınladığı mesaj

“Yemeksepeti'nin bu sızıntıyı twitter hesaplarında türklerle paylaşan birkaç türk gazeteciye dava açtığını duyduğumuz için rastgele 20k yemeksepeti müşteri bilgilerini paylaşmaya karar verdik. yemeksepeti bunu yapmaktan vazgeçmez ve yakın zamanda teklif vermezse birkaç ünlü kişi bilgisiyle daha çok veri paylaşacağız”

“we decided to share 20k random yemeksepeti customer information cuz we heard that yemeksepeti sue few turkish journalists who shared this leak with turkish people on their twitter accounts

If yemeksepeti don't stop to do that and not gonna make an offer soon we will share more data with a few famous person information "

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.