En İyi Arabalar Artık Elektrikli Arabalar! İşte Muhteşem Liste!

En İyi Arabalar Artık Elektrikli Arabalar! İşte Muhteşem Liste!

New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda, Dünya Otomobil Ödülleri birden fazla kategoride kazananlarını açıkladı ve büyük kazanan, üç ödül alarak Hyundai Ioniq 5 oldu.

New York Uluslararası Otomobil Fuarı'nda, Dünya Otomobil Ödülleri birden fazla kategoride kazananlarını açıkladı ve büyük kazanan, üç ödül alarak Hyundai Ioniq 5 oldu.

Hyundai Ioniq 5 bir tepenin yanına park etmiş

hyundai

Bu yıl araçların mahsulüne dikkat eden herkes için bu bir sürpriz değildi. Aslında, otomotiv dünyasına dikkat eden biri için bu bir şok olmamalıydı. EV'lerin mevcut mahsulü sadece iyi EV'ler değil, güç aktarma organlarından bağımsız olarak harika arabalar. Aslında, en iyilerden 100'den fazla gazeteciye göre, şu anda yollardaki en iyi yeni arabalar onlar.

Öncelikle, tam açıklama: Ben bir World Car Awards (WCA) jüri üyesiyim . Her yıl, ben ve diğer jüri üyeleri, normal araba raporlama ve inceleme görevlerimize ek olarak, hangisinin en iyinin en iyisi olduğunu görmek ve oy kullanmak için düzinelerce araç kullanıyoruz. Direksiyon başında geçen onca zamanın sonucu, bu haftanın başlarında açıklanan şeydi.

Tepkiniz ise, "Dünyada Yılın Otomobili ödülleri ne oluyor?" Sizi MotorTrend Yılın Otomobili olarak bilinen ve Lucid Air olan küçük bir ödüle yönlendireyim.

2021/12/06/toyoto-uygun-fiyatli-elektrikli-otomobiller-icin-tarih-verdi.jpg

Elektrikli Araba Kuralı

Dürüst olmak gerekirse, Hyundai Ioniq 5'e oy vermek zor bir karar değildi. Tepeden tırnağa olağanüstü bir araç ve son birkaç yılda tanıtılan en sevdiğim yeni araçlardan biri. Hatchback şeklindeki crossover, yılın otomobili, yılın EV'si ve yılın tasarımı ödülünü kazandı ve hepsi hak edildi. Şık, sürüşü eğlenceli, bol güce sahip, son derece geniş, inanılmaz verimli ve uyumlu DC hızlı şarj cihazlarında sadece 18 dakikada %10'dan %80'e kadar şarj olabilir.

Bu, araba yolumdaki Hyundai Kona Electric'ten sadece 6.000 $ daha fazla olan 40.000 $'lık bir başlangıç ​​fiyatıyla. Başka bir deyişle, zaten kaliteli EV'ler sunan bir otomobil üreticisi için büyük bir sıçrama.

Hyundai Ioniq 5'in yolda giderken arkadan görünüşü

hyundai

Performans tarafında, Audi E-Tron GT, yılın performans aracını kazanmak için geleneksel gazla çalışan spor otomobilleri geride bıraktı. Yine, sürpriz değil. Audi'den birçok kez kullandığım ( buz pisti dahil ) harika bir spor sedan ve direksiyonun arkasında bir patlama. Bunlar, bir performans aracından tam olarak istediğiniz özelliklerdir.

Bir de Mercedes'in EQS sedanıyla kazandığı yılın lüks aracı var. Yine, bir EV olan ve 102.000 $ 'lık başlangıç ​​fiyatı nedeniyle çoğumuzun karşılayamayacağı bir şey olan olağanüstü bir araç. Bilirsiniz, çoğu lüks araç gibi. Bu bizi son kategoriye getiriyor.

En İyi Kentsel ve Fiyatlandırma Sorunu

Yılın en iyi şehir içi aracı ise Toyota Yaris Cross oldu. Tüm Toyota'lar gibi, muhtemelen zamanın sonuna kadar dayanacak sağlam bir araç. ABD'de bulunmadığından, en yakın Toyota Showroom'unda aramaya zahmet etmeyin, ancak şehirde dolaşmak için küçük, ucuz bir araç. Sorun şu ki, elektrikli araçlar hala pahalı (göreceli olarak) ve bu ülkede çoğunlukla oldukça büyük olduğundan, kategorideki araçların hiçbiri EV değildi.

Sorun şu ki, Amerikalılar hala geniş bir menzil ve büyük arabalar istiyorlar. Günlük gidiş geliş 40 milden az olsa ve en çok yiyecek taşısak bile, 300 millik menzil ve bir yıllık Diyet Kola depolamak için yeterli alan talep ediyoruz. Her ihtimale karşı.

Mini Cooper SE'nin dışında henüz piyasada küçük, ucuz EV'ler yok. Umarım yakında gelirler çünkü EV'ler ödülleri süpürmek istiyorsa, her pazar için bir EV olması gerekir.

Ama gerçek devam ediyor. EV'lerin iyi olup olmadığını merak etmeyi bırakmanın zamanı geldi. Onlarca yıllık deneyime sahip otomotiv gazetecileri EV'lerin harika olduğu konusunda hemfikirse, EV çitindekilerin gerçekten bir tane sürmek için biraz zaman ayırmasının zamanı gelmiştir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.