Ateist İlyas Salman'ın Cenaze Vasiyeti Çok Konuşulacak!

Ateist İlyas Salman'ın Cenaze Vasiyeti Çok Konuşulacak!

İlyas Salman ateist olduğunu yıllar önce açıklamıştı. Ateist İlyas Salman’ın bir vasiyeti var. Öldükten sonra cenazesine ne yapılması gerektiğini söylemiş. İşte ayrıntılar...

Banker Bilo, Çiçek Abbas, Fakir Milyoner gibi unutulmaz filmlere imza atan Türk sinemasının emektar ismi İlyas Salman katıldığı bir programda vasiyetini açıkladı. Beraber birçok yapıma imza attıklarıKemal Sunal hakkında yaptığı yorumla dikkat çeken İlyas Salman vasiyetini açıklayarak gündemisarsttı. Hayranları ünlü oyuncunun neden vasiyetini açıkladığını merak ediyor. İlyas Salman’ın Kemal Sunal’la ilgili hiç bilinmeyen özelliği neydi? Şimdi detaylar...

Türk sinemasının emektar ismi İlyas Salman katıldığı bir programda vasiyetini açıkladı

ilyas3-780x470.webp

Sarı Mercedes, Hababam Sınıfı, Erkek Güzeli Sefil Bilo, Çöpçüler Kralı, Kibar Feyzo ve Banker Bilo gibi unutulmaz filmlerde oynayan İlyas Salman, vasiyetini açıklayarak bir kez daha gündem oldu. Magazin Noteri programına konuk olan ünlü isim hakkında merak edilen sorulara tüm içtenliğiyle cevap verdi. İşte İlyas Salman’ın vasiyetini açıkladığı programda kendisine sorulan sorular ve cevapları.

Dünyadaki kirimle gideceğim

Türk sinemasının komedyenlerinden İlyas Salman, programda sunucusunun “Bütün kayıtlarda ateist olduğunuz geçiyor. Ateist İlyas Salman’ın bir vasiyeti var mı?” sorusu karşısında vasiyetini şöyle açıkladı: “Vasiyetim şöyle; başıma ne alevi dedesi ne Sünni hocası gelecek. Ne haham gelecek ne papaz gelecek. Gelmesin dedim. Benim arkadaşlarım, yoldaşlarım toplanacaklar, türküleri, şarkıları ve şiirleriyle uğurlayacaklar. Ve yıkamayacaklar beni, dünyadaki kirimle gideceğim. Hangi elbiseyle ölmüşsem o elbiseyle gömüleceğim…”

Kemal Sunal benim hemşomdu

Vasiyetini açıklayarak sosyal medyada gündem olmayı başaran İlyas Salman, duygusal anlar yaşadığı programda kemal Sunal sorusunu şu sözlerle cevapladı:

“Kemal Sunal benim hemşomdu, memleketlimdi, can dostumdu, buna Şener Şen ve Adile ablayı da katıyorum, Ayşen Gruda da öyle. Arkadaşlıktı bunlar. Arkadaş demek yan yana yürüyen demek değil, arkadaş yolda yürürken arkadan bakılan insandır kimse taşlamasın diye."

İlyas Salman Kimdir?

1954 Malatya doğumlu Salma, konservatuarda eğitim görürken okuldan kovuldu.

Oyunculuk kariyerine İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda başlayan usta komedyen, özellikle köylü tiplemeleri ile tanındı.

Sinema oyunculuğunun yanı sıra yönetmenlik de yapan İlyas Salman’ın çeşitli tarzda şiirleri ve türkü albümleri bulunmaktadır.

Son olarak 2012 yılında Lal Gece adlı filmde başrolde oynadı.

İlyas Salman'ın rol aldığı bazı filmler:

1977 Çöpçüler Kralı

1978 Kibar Feyzo

1978 Hababam Sınıfı Dokuz Doğuruyor

1979 Erkek Güzeli Sefil Bilo

1980 Talihli Amele

1980 Banker Bilo

1980 İbişo

1981 Hababam Sınıfı Güle Güle

1981 Çirkinler de Sever

1993 Kızlar Sınıfı

1995 Antika Kabadayı

1998 Gülerken Ağladık

2003 Sen Hiç Güneşte Üşüdün mü?

2006 Adressiz Sorgular

2008 Çıngıraklı Top

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum