TEDBİR KARARI YETMEDİ O HİSSENİN TAHTASI KAPANDI!

TEDBİR KARARI YETMEDİ O HİSSENİN TAHTASI KAPANDI!

Borsa İstanbul'da bir hisse için tahta kapatma kararı geldi. Tedbir Kararları yetmedi özel bilgilerin SPK'ya gönderilmemesi üzerine hissede işlemler geçici olarak durduruldu.

Kanalımızda da tedbir haberlerini yaptığımız hissede Ekim ayı ortasından itibaren sert fiyatlanmalar görülüyor. Bu sabah #KERVN paylarında işlemler geçici olarak durduruldu. Dünkü işlemler sonrası günü yüzde 9,32 oranında yükselişle 1,29 TL'den kapatan hissede sert yükseliş dikkat çekmişti.

Borsa İstanbul Kervan Hisselerinde yaşanan olağandışı fiyat ve miktar hareketine ilişkin şirketten bilgi istedi ve şirketten KAP'a bildiri zamanında gönderilmedi. Bundan dolayı hissede işlemler geçici olarak kapatıldı. Haberi yaptığımız anlarda KAP'a şirketten açıklama geldi.

kervansaray-yatirim-holding-4ukn-cover-jpg.webp

BİST'ten işleme ilişkin yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"KERVN.E, şirket paylarında meydana gelen olağandışı fiyat/miktar hareketine ilişkin olarak Borsamız tarafından talep edilen özel durum açıklamasının şirket tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformuna (KAP) zamanında gönderilmemiş olması sebebiyle geçici olarak işleme kapatılmıştır."

Peki Borsada Tahta Kapatılma nedir?

İşlem sırası kapanan hisse senetlerine. borsanın değerlendirme yaptığı süre boyunca alış veya satış emri verilemez. Hisseler ise Takasbank nezdinde saklanır. Bu hisse senetlerinin tahtasının açılma ihtimali olduğu gibi açılmama durumu da söz konusudur.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.