Batman’ın Çin Gişe Sonuçlarına Çok Şaşıracaksınız!

Çin'deki sinema salonlarının kapanması nedeniyle Batman'in önümüzdeki hafta sonu başlangıçta düşünülenden en az 10 milyon dolar daha az kazanması bekleniyor. Batman'in Çin gişe tahminleri beklenenden çok daha düşük.

Çin'deki sinema salonlarının kapanması nedeniyle Batman'in önümüzdeki hafta sonu başlangıçta düşünülenden en az 10 milyon dolar daha az kazanması bekleniyor.

Batman'in Çin gişe tahminleri beklenenden çok daha düşük. Uzun süredir devam eden DC Genişletilmiş Evren'in son filmi olan film, baş rolde Robert Pattinson'ı canlandırıyor ve yönetmenliğini Maymunlar Cehennemi'nin ŞafağıMatt Reeves'in üstlendiği film. Batman'in, Gotham'ı savunan kariyerinin ilk yıllarında acımasız bir seri katilin izini sürmesini takip ediyor ve Catwoman rolünde Zoë Kravitz, Riddler rolünde Paul Dano veartık resmi olarak kendi HBO Max serisi yan ürününü alacak olanThe Penguin rolünde Colin Farrell.

ABD'de, The Batman 4 Mart 2022'de vizyona girdi. Yurtiçinde 134 milyon dolarlık bir açılış gerçekleştirdi. Bu, 2016'daki Suicide Squad'dan bu yana herhangi bir DC filminin en büyüğü ve 2022'nin şimdiye kadarki en büyüğüydü. Üçüncü hafta sonuna girerken, toplamda 245,5 ABD Doları (film, yılın şu anki 2 numaralı yerli yuvasına iniyor) ve dünya çapında kümülatif 472 milyon dolar. Bu sağlam bir 2. hafta çekimi, ancak yapımcılar muhtemelen bir Çin açılışının genellikle Hollywood gişe rekorları kıran filmlere sağladığı büyük akışı umuyorlardı.

THR'ye göre, Çin gişeleri kapılarını daha fazla Hollywood filmine açmaya başladığında, bir COVID salgını ve Çin sinemalarının %30'unun kapanması beklentileri büyük ölçüde etkiledi. Batman'in ilk olarak 18 Mart Cuma günü piyasaya sürüldüğünde 25 milyon ila 30 milyon dolar arasında bir gelir elde etmesi bekleniyordu, ancak bu rakamlar 15 milyon ila 20 milyon dolar arasında bir yere düştü. Bununla birlikte, Çin'in birçok nüfus merkezindeki artan durum göz önüne alındığında, bu tahminler özellikle çok az.

Bu rakamlar bile çok az

Şu anda, Çin'deki durumun nasıl gelişeceğini ve gişenin yolun bir noktasında yeniden canlanıp canlanamayacağını bilmenin bir yolu yok. Siyasi ve pandemik düşünceler arasında, Çin gişesi başlangıçta 2020'den beri sallantıda, ancak ne olursa olsun, Batman büyük bir darbe alıyor. Yurtiçinde güçlü bir açılış hafta sonu olmasına rağmen, Batman v Superman: Dawn of Justice (873.6 milyon dolar) ve The Dark Knight Rises (1.1 milyar dolar) gibi pandemi öncesi Batman filmlerinin genel toplamına yetişmek için büyük olasılıkla mücadele edecek.

Tüm bunlar, Batman Çin'de mücadele etse bile, geçmişin devasa Batman hitlerine karşı hala kendi gücünü koruyabileceğini söyledi. Olmasa bile, yılın ilk 10'unda yerini korumayı başaracak gibi görünüyor. Yılın yaklaşmakta olan birçok MCU Faz 4 projesi, tamamen muhtemel olduğu gibi, onu birkaç mandal düşürse bile, bu hala genel olarak son derece güçlü bir performans.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

I Am Legend 2 Ne Zaman Vizyona Girecek?
Disney Plus Dizisi Ms. Marvel 1 sezon 1 bölüm Türkçe dublaj izle
How I Met Your Mother’ın Marshall’ı Jason Segel’dan 10. Sezon müjdesi!

Medya Haberleri