Tidal Coin Nedir? Tidal Coin Projesi Nedir?

Tidal Coin Nedir? Tidal Coin Projesi Nedir?

Tidal coin Havuz Şablonu İstatistikleri ve Sıralaması nedir? Tidal coin projesi nedir? Tidal Finansmanı Nedir? bütün ayrıntılar haberimizde. NOT: Yatırım tavsiyesi değildir!

TIDAL işlevinin merkezinde, TIDAL sigorta havuzu ve ilgili Yedek Akıllı Sözleşme bulunur. Bu tür sigorta havuzlarının her biri, tek bir veya bir kripto para birimi sözleşmeleri veya varlıkları kombinasyonu için sigorta sağlamak üzere kurulacaktır.

Her bir sigorta havuzu, yedek fonların LP'ler tarafından sağlandığı ve belirtilen DeFi protokolü ve belirteçleri için belirtilen süre boyunca kapsama sağlayan ilgili sigorta belirtecinin düzenlendiği bir Yedek Akıllı Sözleşme tarafından yönetilir.

Farklı varlıkları veya örtüşen varlıkları veya aynı varlıkları kapsayan birden fazla Sigorta Havuzu ve Sigorta Rezervi Akıllı Sözleşmesi olabilir. Sigorta alıcıları, TIDAL Açık Pazar Yeri aracılığıyla sigorta havuzları ve bunlara özgü parametreleri ve ücretleri araştırabilir.

Temel Tek Varlık Havuzları, tek bir varlık türü veya akıllı sözleşme için teminat sağlayan TIDAL sigorta havuzlarıdır. Bu tür havuz, temel kullanım durumudur ve risklerin hesaplanması oldukça basittir, ancak LP'nin sermayesi için herhangi bir kaldıraç veya yüksek düzeyde kullanım sağlamaz.

Çoklu Varlık Havuzları, varlıkların ve akıllı sözleşmelerin bir kombinasyonunu kapsayan TIDAL sigorta havuzlarıdır. Bu, rezerv fonlarının bir kısmi rezerv biçimi olarak kullanılmasına izin vererek, rezerv oranına ve kapsanan varlıklar arasındaki korelasyona bağlı olarak LP'ler için çeşitli kaldıraç, getiri ve risk seviyelerine izin verir.

tidal-finance-website-thumbnail-1.jpg

Havuz Şablonları ve Havuz Oluşturma

Sigorta havuzu şablonları, kapsanacak bir veya daha fazla akıllı sözleşme ve varlık seçilerek oluşturulabilir. Örneğin, kapsam, farklı platformlardaki farklı madeni paraların bir karışımı olabilir (Compound Dai, Uniswap ETH, Aave YFI, Balancer ETH, mStable USDC, vb.).

Havuz şablonu oluşturucu, şablon için kapsam süresini, kaldıraç oranını ve diğer parametreleri ayarlamanın yanı sıra şu anda piyasada bulunan herhangi bir platformdan herhangi bir varlığı seçme seçeneğine sahiptir.

İlk şablon kurulumundan sonra, iflas riskini değerlendirmek için buna göre bir inceleme süreci yürütülecektir. Bir havuzla ilişkili riskler denetçiler tarafından incelenip onaylandıktan sonra, havuz şablonu LP'lerin kullanımına sunulur.

LP'ler, havuz şablonlarında belirtilen protokolleri ve belirteçleri arayarak piyasadaki mevcut havuz şablonlarından hızla yeni sigorta havuzları örnekleri oluşturabilir; Yaygın olarak talep edilen kripto varlıklarını ve akıllı sözleşmeleri kapsayan sigorta ürünlerinin havuz şablonları, havuz oluşturucu gönderilerinden TIDAL Protokolü'nde hazır olacaktır.

Havuz Şablonu İstatistikleri ve Sıralaması

Havuz Şablonu istatistikleri, aynı şablonun önceden oluşturulmuş örneklerinden toplanır ve LP'lerin ve alıcıların ihtiyaçlarına en uygun ürünü seçmelerine yardımcı olmak için görüntülenir ve izlenir. Kullanıcılar ayrıca, tüm önemli metriklerin ağırlıklı ortalaması ile siparişleri sıralayarak havuz şablonlarını görüntüleyebilir.

coin-jltz-cover.jpg

Temel ölçümlerin bazı örnekleri şunları içerir: Mevcut ve Maks. havuz sermayesi, Cari ve Maks. sermaye getirisi, Mevcut ve Maks. kapsanan tutar, Sermaye Rezerv Oranı, Kapsanan sözleşme seçme puanı, Bugüne kadar toplam ödeme, Kazanılan toplam prim vb.

Kontrol Algoritmaları

İflastan kaçınmak için TIDAL, havuz yaratıcılarına her havuzun riske maruz kalmasını azaltan bir dizi kılavuz ve kontrol sağlayacaktır. Bu eylem, başlatma sırasında başlatılan ve topluluk teklifleriyle ayarlanabilen birkaç kontrol algoritması tarafından gerçekleştirilir.

TIDAL'in lansman sırasında uygulamayı planladığı birkaç kural aşağıda listelenmiştir:

  • Rezerv oranı, havuz içindeki sözleşmelerin korelasyonuna ve varlıkların değerlendirilen risklerine bağlı olarak belirli bir oranın altına düşemez;
  • Bazı madeni paralar, önemli ölçüde daha yüksek bir sermaye rezervi seviyesi gerektirecek olan denetlenmemiş durumları nedeniyle işaretlenecektir;
  • Kapsanan süre, geleneksel sigorta ürünlerine kıyasla, DeFi ortamının değişme hızı nedeniyle yıllar yerine birkaç ay ile sınırlı olacaktır;
  • Daha yüksek kaldıraç seviyeleri sunan havuzlar, bir tür başarısız güvenli rezerv fonu olarak kullanılan Hazine Cüzdanına orantılı olarak daha yüksek seviyelerde ihraç ücretleri ödeyecektir.

Tidal Finansmanı Nedir?

Tidal Finance, DeFi sigortasıyla ilgili her şeyi basitleştirmeye yardımcı görünen bir seçenek olarak geliyor. Kullanıcılarının, Dapps'i her türlü güvenlik ihlaline veya akıllı sözleşmelerin başarısızlığına karşı sahada sigortalayacak fonlara katkıda bulunacak şekilde kurulmuştur. Bunu en basit şekilde anlamak için Tidal, sigortayla ilgilenen DeFi yatırımcıları için sermaye verimliliğini artırmayı hedefliyor.

Yenilikçi bir sigorta çözümü olarak Tidal, sektörde meydana gelen her türlü büyümeye istikrarlı bir şekilde ayak uydurabilmek için tasarlanmıştır. Halihazırda, DeFi alanındaki TVL'nin yalnızca %3'ü sigortalıdır, bu nedenle, bu alanın kullanıcılarını korumak için daha fazla sigortacıya ihtiyaç vardır.

tidal.png

DeFi alanına artan katılımı teşvik etmenin bir yolu, kullanıcıları sektörde sermaye kaybına yol açabilecek herhangi bir siber saldırı tehdidine veya bilgisayar korsanlığına karşı daha iyi koruyacak kayda değer sigorta ürünlerinin dağıtımı olacaktır.

TIDAL, Polkadot üzerine kurulmuş Dengeleyici benzeri bir sigorta piyasası gibi hareket eder. Temel işlevleri, birden fazla zincirden bir veya daha fazla varlık için özel bir sigorta havuzu oluşturmaktır.

Tidal'ın özellikleri

Tidal, kendisini rakiplerinden ayıran dört temel özellik sunar. Onlar:

Sigorta Havuzu
Tidal'de, kapsanacak bir veya daha fazla sözleşme seçilerek sigorta havuzları oluşturulabilir. Burada kullanıcılar, çeşitli platformlarda farklı paralar seçebilme avantajına sahiptir. Bu, bir kullanıcının bir platform olarak Uniswap'ı seçebileceği ve ardından madeni para olarak ETH'yi seçebileceği anlamına gelir.

Bu şekilde, havuzun yaratıcısı, piyasada bulunan farklı platformlardan varlık seçebilme avantajından yararlanır. Aynı zamanda teminat süresini de belirler, kaldıraç oranını ve daha bir çok şeyi göz önünde bulundurur.

Bir havuz oluşturulduktan sonra, ekli iflas seviyesini belirlemek için derhal bir inceleme süreci gerçekleştirilir. İflas düzeyine ulaşıldığında ve ürünle ilgili riskler belirlendikten sonra, ürün, piyasa oyuncularının etkileşime girmesi için uygun hale gelir.

NOT: Yatırım tavsiyesi değildir! Bilgilendirme amaçlı yazılmıştır.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.