Yüzdeki gözenekleri küçültmenin 12 Farklı Yolu

Yüzdeki gözenekleri küçültmenin 12 Farklı Yolu

Gözeneklerinizin boyutu ve görünümü birkaç faktöre bağlıdır - genetik, cilt tipi , güneşe maruz kalma ve yaş gibi şeylerin tümü denklemin bir parçasıdır. Ve boyutları ne olursa olsun, aslında önemli bir amaca hizmet ederler.

Yüzünüzdeki gözenekleri nasıl en aza indireceğinizi mi merak ediyorsunuz? Gözeneklerinizin boyutu ve görünümü birkaç faktöre bağlıdır - genetik, cilt tipi , güneşe maruz kalma ve yaş gibi şeylerin tümü denklemin bir parçasıdır. Ve boyutları ne olursa olsun, aslında önemli bir amaca hizmet ederler. Dermatologlar "Gözenekler cildin nefes almasına izin verir ve vücudun içi ile dışı arasındaki geçiş yoludur" diyor.

Evet gördük ki gözenekler cildimiz için tamamen gerekli, ancak onları daha az fark edilebilir hale getirebiliriz - ve görünüşlerini küçültmek düşündüğünüz kadar zor değil! Dermatologlarla gözenekleri küçültmek konusunda uzman tavsiyelerini almak için konuştuk. İşte gözeneklerinizin kusursuz görünmesini sağlayacak 12 ipucu.

1. Büyüteç aynasını kaldırın

img-3970.jpg

Her şeyden önce şunu söylemek gerekir: Gözeneklerinizi aynada gördüğünüz gibi kimse görmez. Senin için göz kamaştırıcı bir nokta olan, herkesin yüzündeki normal cilttir. Bu yüzden gözeneklerinizle başa çıkmanın ilk adımı zihinseldir: Gevşeyin! Ancak sonraki adımlar çok gerçek olacak ve muhtemelen biraz görünür olan gözeneklerinizi kesinlikle onları görmek için mikroskopla ihtiyaç duymayın, başkasının gözünde gözenekleriniz çok da büyük değiller, bunu unutmayın!

2. Günlük olarak temizleyin

"Günlük temizlik ve düzenli peeling, gözenekleri temiz tutmanın en iyi yollarıdır" diyor uzmanlar. Tamamen mantıklı: Yapışmayan gözeneklerin fark edilmesi çok daha zor olacak. Ama önce, her şeyi ortaya çıkarmak gözenekleri açmaya ikna etmelisin. Yine uzmanlara göre bu işi bitirmenin en iyi yolu ısı veya buhardır - ovalamadan önce yüzünüze sıcak bir bez sürmeyi denemelisiniz.

Günde iki kez veya günde bir kez temizleyebilirsiniz, ancak günde bir kez temizlerseniz geceyi seçin. Günün sonunda, cildinizde kir ve/veya makyaj birikecek ve uyumadan önce bunları temizlemek çok önemlidir.

img-3961.jpg

3. Haftalık cilt bakım rutininize bir peeling ekleyin

Uzmanlara göre; "Cilt bakım rejiminize bir ovma eklemek de faydalıdır. Cildi aşırı pul pul dökmemeye dikkat edin - haftada bir ovma iyidir" deniliyor.

4. Ellerinizi yüzünüzden uzak tutun

Temizlik yapmıyorsanız veya başka bir cilt bakımı yapmıyorsanız ellerinizi yüzünüzden uzak tutun! Parmaklarınızdaki bakteriler yüzünüze bulaşabilir ve gözeneklerinize girebilir, bu nedenle yüzünüze dokunmak için harcadığınız zamanı en aza indirmek en iyisidir. Tıkanmış gözeneklerde seçim yapmak cazip gelebilir, ancak sonuçta genellikle daha kötü kızarma, bir leke, kan, kabuklanma ve hatta yara izi ile sonuçlanır.

img-3957.jpg

5. SPF'li bir astar uygulayın

Cildinizi zararlı UV ışınlarından korumak için daima güneş kremi kullanmayı unutmayın. Dermatolog Tsippora Shainhouse, "UV ve kirlilik, ciltteki kolajen ve elastini parçalayan, cildi daha az sıkı yapan ve gözenekleri daha büyük gösteren serbest radikallere neden olur" diyor.

Bununla birlikte, birçok güneş koruyucu formül parlaktır - ve bu yalnızca gözeneklerin daha belirgin görünmesini sağlar. SPF içeren astarlar, güneşten koruma sağlarken gözenekleri yumuşatarak çok görevli oldukları için mükemmel bir çözümdür. Bunlara her zaman dönüşümlü olarak sahip olduğumuz aşikardır.

6. Kendinize kimyasal peeling uygulayın

Gözenekleri nasıl sıkılaştıracağınıza başka bir çözüm? Kimyasal bir peeling’tir. Bu tedavi, zamanla gözeneklerinizin görünümünü iyileştirecektir. Yeni nesil peelingler cildin yüzeyinin altında çalışır ve cildinizi daha iyi görünmeden daha kötü göstermeden anında ışıltı verir.

img-3960.jpg

7. Bir retinoid krem ​​kullanın

İster reçeteli ister reçetesiz olsun, bir retinoid krem, cilt hücresi döngüsünü artırmaya yardımcı olur ve bu da daha mutlu gözenekler sağlar. Birkaç hafta içinde gözle görülür şekilde daha küçük görünen gözenekler göreceksiniz.

8. Gözeneklerinizi açmak için kil maskesi kullanın

Kil maskeleri, gözenekleri en aza indirmenin bir başka gizli silahıdır çünkü tüm yağı dışarı atarak gözenekleri hızla açmak için çalışırlar. Dr. Schultz'a göre, bu yağ birikmesi gözeneklerinizin beş kat daha büyük görünmesini sağlayabilir - bu nedenle pisliği temizlemek çok önemlidir

9. Glikolik asit içeren ürünleri arayın

İkinci sıradaki rakibi olarak laktik asit olan Dr. Schultz, "Genişlemiş gözenekleri tedavi etmek için en sevdiğim içerik glikolik asittir çünkü ölü hücreleri çözmede ve yağı emmede en iyi sonucu verir" diyor. "Laktik asit, glikolik için daha zayıf kardeştir ve eşit derecede etkili olabilir." Glikolik asit içeren iyi bir eczane ürünlerini tercih edebilirsiniz.

img-3962.jpg

10. Yağ bazlı kremlerden kaçının

Ağır yağlar veya yağ bazlı kremleri (hindistan cevizi ve zeytin gibi doğal yağlar içerir!) kuru cildiniz için kullanmanız tıkanmış gözenekler için zorlu bir reçetedir. Bu yağlar ölü deri hücrelerinizle karışacak ve gözenekleri tıkayacak, diye açıklıyor Dr. Schultz. Bunun yerine su bazlı ürünler seçerek tüm bunlardan kaçınmak en iyisidir.

11. Ancak yağ bazlı temizleyicilerden korkmayın

Yağ içeren temizleyicilerden korkmayın! Yüz yağı, yağda sudan daha iyi çözünür. Yağlı veya karma ciltler için gibi bir temizleme sütü kullanın. Kuru ciltler için, gözenekleri temizlerken nem ekleyen balsam tipi temizleyicileri bir miktarda kullanmayı deneyin.

img-3963.jpg

12. Işıltılı makyajdan kaçının

Bu, gözenekleri küçültmek için gerçek bir çözüm olmasa da, ışıltılı makyajdan kaçınmak kesinlikle genel görünümlerine yardımcı olacaktır. "Hastaları sık sık yüzlerinin her tarafında genişlemiş gözenekleri aydınlatan 'aydınlatıcı' makyaj yaptığını görüyorum. Işıltılı makyajı yüzün doğal olarak küçük gözeneklere sahip olan bölgeleriyle (elmacık kemiklerinin üstleri, burnun üst köprüsü, yüz bölgesi) sınırlı tutun. alın saç çizgisi ve göz kapakları) ve daha büyük gözenekli tüm alanlarda mat ürünler kullanın.

Kaynak:Teenvogue

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.