Usta oyuncu Ayberk Pekcan vefat etti! Ayberk Pekcan neden öldü?

Usta oyuncu Ayberk Pekcan vefat etti! Ayberk Pekcan neden öldü?

Yaprak Dökümü, Ihlamurlar Altında, Keşanlı Ali Destanı, Kurtlar Vadisi, Diriliş Ertuğrul dizilerinde aldığı rollerle tanınan usta oyuncu 51 yaşındaydı. Bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Bir hafta önce memleketi Mersin’de yoğun bakıma alındı.

Ünlü oyuncu Ayberk Pekcan vefat etti!

Dizilerin aranan ismi Ayberk Pekcan'dan herkesi şok haber geldi. Ayberk Pekcan hayatını kaybetti. Bilhassa Diriliş Ertuğrul'da oynadığı karakterle gönüllerde taht kuran usta oyuncu tedavi gördüğü hastanede hayata gözlerini yumdu.

ayberk-pekcan-makrokedi.jpg

Ayberk Pekcan neden öldü?

Yaprak Dökümü, Ihlamurlar Altında, Keşanlı Ali Destanı, Kurtlar Vadisi, Diriliş Ertuğrul dizilerinde aldığı rollerle tanınan usta oyuncu 51 yaşındaydı ve bir süredir akciğer kanseri tedavisi görüyordu. Bir hafta önce memleketi Mersin’de yoğun bakıma kaldırılan sevilen oyuncudan bugün kötü haber geldi.

Bu acı ölüm haberini MESİAD Yönetim kurulu üyesi Sait Dervişoğlu duyurdu. Sait Dervişoğlu sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

"Canım, ciğerim, dostum, arkadaşım, ağabeyim; Türk sinemasının emektarı Ayberk Pekcan'ı kaybettik. Mekanı cennet olsun"

Ayber Pekcan Kimdir?

1970 Mersin doğumlu olan Ayberk Pekcan gençlik dönemini Mersin ve Adana bölgesinde geçirdi. Pekcan İlk ve orta eğitimini Adana’da tamamlarken Lise eğitimini ise Mersin’de aldı. Daha sonra Mersin Üniversitesinde Sahne Sanatları bölümünde eğitim aldı. Burada Tiyatro Ana Sanat Dalını başarıyla bitirdi. Ayberk Pekcan oyunculuk hayatına ise İstanbul’da başladı.

Ihlamurlar Altında, Yaprak Dökümü gibi dizilerde adını duyurdu. Kurtlar Vadisi ve Keşanlı Ali Destanı dizisinde rol alırken iyice kamuoyu tarafından biliniyordu. 2010 yılında oynadığı Saç filmi ile birçok festivalden ödüller aldı. Aşk ve Devrim filmiyle de Ankara Uluslar arası Film festivalinde en iyi yardımcı erkek oyuncu ödülünü kazandı. TRT 1'in reyting rekorları kıran dizisi Diriliş Ertuğrul'da oynadığı karakterle gönüllerde taht kurdu.

Ayber Pekcan en son Ekim 2021'de akciğer kanseri olduğunu sosyal medyadan duyurmuştu.

Allah Rahmet Eylesin!

fcswwniwqamamhs-1.jpg

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.