Twitter Yeni CEO'su Parag Agrawal ile Sosyal Medya'da Liderliği Hedefliyor!

Twitter Yeni CEO'su Parag Agrawal ile Sosyal Medya'da Liderliği Hedefliyor!

Twitter Yeni CEO'su Parag Agrawal'ın sorumluluğu çok büyük. Twitter beklenen gelir hedefine yeni CEO'su PArag Agrawal ile ulaşabilecek mi?

Kurucu ortak Jack Dorsey, 2015 yılında Twitter'a CEO olarak döndüğünde, sosyal medya şirketinin kendisini sürekli olarak yeniden keşfetmesi gerektiğini açıkça belirtti.

Dorsey, o yıl yaptığı bir konferans görüşmesinde, "Dünyanın yalnızca alakalı kalmaya devam eden bir Twitter'a ihtiyacı yok, aynı zamanda gelişen ve ondan önce gelenleri yeniden tanımlamaya devam eden bir Twitter'a ihtiyacı var" demişti.

Yeni Twitter CEO'su Parag Agrawal
Parag Agrawal, Jack Dorsey'in ayrılmasıyla Twitter CEO'su oldu.

112881666-foto5.jpg

Pazartesi günü Dorsey, bu taahhüdü Twitter'ın baş teknoloji sorumlusu ve şirketin sosyal medya endüstrisi için merkezi olmayan ve açık bir standart yaratma çabasının mimarı Parag Agrawal'a verdi.

Parag Agrawal'ın 10 yıllık bir tecrübesi var. Alanında doktoraya da sahip, Stanford'dan ve prestijli Hindistan Teknoloji Enstitüsü'nden bir lisans derecesi var... Yeni CEO, şimdi şirketi geleceğe hazırlayan projeleri yürütecek.

Agrawal'ın bu yeni görevi yatırımcıları memnun edebilir ve değişim kullanıcı büyüme hedeflerine ulaşmayı amaçlayan Twitter için kritik bir zamanda geldi. Bazı yatırımcılar, kurucu ortağı olduğu bir dijital ödeme şirketi olan Square'i de yönettiği için Dorsey'in bu hedeflere tam olarak odaklanmadığından şikayet etmişti.

yeni-twitter-ceosu-parag-agrawal-ile-tanisin-660x371.jpg

Yıllık Geliri 7.5 Milyar Dolara Çıkarabilecekler mi?

Twitter'ın hedefleri arasında, yıllık geliri ikiye katlayarak en az 7,5 milyar dolara çıkarmak ve 2023 yılına kadar 100 milyondan fazla para kazanılabilir günlük aktif kullanıcı eklemek yer alıyor. Şirketin şu anda reklam gören 211 milyon günlük kullanıcısı var.

Şirket, Dorsey ve Agrawal'ın geçişle ilgili basın bültenine ve açıklamalarına işaret etmenin ötesinde bu hikaye için fazla ayrıntıya girmediler.

Yeni kullanıcıları bağlamak ve yeni kullanıcı elde tutmak için Twitter, yeni özelliklerle her zamankinden daha fazla deneme yapıyor ve para kazanmak için artık reklamların ötesine bakıyor.

Şirket, ABD, Yeni Zelanda, Avustralya ve Kanada'da kullanıcıların tweet'leri geri almasına ve reklamsız makaleler okumasına olanak tanıyan Twitter Blue adlı yeni bir abonelik hizmetini kullanıma sundu. Ayrıca bahşiş, haber bültenleri, canlı ses ve kripto para birimini hizmetine dahil ediyor.

Marketer'ın kıdemli analisti Jasmine Enberg yaptığı açıklamada, "Twitter iş modelini sarsmanın ortasında" dedi. "Reklam dünyası, yeni hedefleme ve gizlilik girişimleriyle gerçek zorluklarla karşı karşıya ve Twitter, reklam işini büyütmek ve geçen Şubat ayında belirlediği agresif gelir hedeflerine ulaşmak için yeni gelir akışları deniyor. Bir sonraki CEO, şu zorluklarla yüzleşmek zorunda kalacak. bu hedeflerde başarılı olmak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.