LinkedIn Kişilerinizin  Deepfake Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

LinkedIn Kişilerinizin Deepfake Olduğunu Nasıl Anlarsınız?

Yakın tarihli bir araştırma, LinkedIn'deki birçok kişinin gerçek insanlar olmadığını buldu. Mevcut bir görüntü veya videodaki bir kişinin bilgisayar tarafından değiştirilmiş bir temsille değiştirildiği, giderek artan derin sahtekarlık sorunu var.

Bu arkadaş canlısı yüzle çevrimiçi bağlantı kurmadan önce iki kez düşünmek isteyebilirsiniz.

Araştırmacılar, popüler ağ sitesi LinkedIn'deki birçok kişinin gerçek kişiler olmadığını söylüyor. Mevcut bir görüntü veya videodaki bir kişinin bilgisayar tarafından değiştirilmiş bir temsille değiştirildiği, giderek artan derin sahtekarlık sorununun bir parçası.

linkedin.webp

Siber güvenlik firması Sectigo'nun uyumdan sorumlu yetkilisi Tim Callan, Lifewire'a bir e-posta röportajında , "Derin sahteler, geleneksel olarak kimliği doğrulamak için kesin bir yöntem olarak kabul edilen yöntemi etkili bir şekilde ortadan kaldırmaları açısından önemlidir ." "Güvenilir iş arkadaşınızdan gelen bir sesli veya görüntülü postaya inanamıyorsanız, süreç bütünlüğünü korumak çok daha zor hale geldi."

Kime İnanacaksınız?

LinkedIn bağlantılarıyla ilgili soruşturma , Stanford İnternet Gözlemevi'nde araştırmacı olan Renée DiResta'nın Keenan Ramsey olarak listelenen bir profilden bir mesaj almasıyla başladı.

Not sıradan görünüyordu, ancak DiResta, Keenan'ın profili hakkında bazı garip şeyler kaydetti. Bir kere, görüntü sadece tek küpeli, mükemmel ortalanmış gözleri ve kaybolan ve yeniden ortaya çıkan bulanık saç telleri olan bir kadını tasvir ediyordu.

DiResta, Twitter'da , "Bu rastgele hesap bana mesaj attı… Yüz yapay zeka tarafından oluşturulmuş görünüyordu, bu yüzden ilk düşüncem mızrakla kimlik avıydı; bir 'bir toplantı ayarlamak için burayı tıklayın' bağlantısı göndermişti. Numara yapıp yapmadığını merak ettim. LinkedIn, yeni hesapların bir yerde çalıştığını iddia ettiğinde şirketlere haber vermediğinden, temsil ettiğini iddia ettiği şirkette çalışmak için… Ama sonra başka bir sahte hesaptan geldim, ardından açıkça *gerçek* bir çalışandan daha önceki bir mesaja atıfta bulunan bir not aldım. ilk sahte insan ve tamamen başka bir şeye dönüştü."

DiResta ve meslektaşı Josh Goldstein, AI tarafından oluşturulmuş gibi görünen yüzleri kullanan 1000'den fazla LinkedIn profilini bulan bir çalışma başlattı .

Derin Sahtekarlar

Derin sahteler büyüyen bir sorundur. Yayınlanan bir rapora göre, Aralık 2020'ye kadar 85.000'den fazla derin sahte video tespit edildi .

Son zamanlarda, eski Başkan Barack Obama'nın sahte haberler ve derin sahtekarlıklar hakkında konuştuğu bir örnek de dahil olmak üzere, eğlence için ve teknolojiyi göstermek için derin sahtekarlıklar kullanıldı .

Küresel bir siber güvenlik denetçisi olan Schellman'da kıdemli bir değerlendirici olan Andy Rogers, "Bu, yeterli bilgisayar gücü ve uygulamalarıyla, eğlence için harika olsa da, ne bilgisayarların ne de insan kulağının farkı anlayamayacağı bir şey üretebilirsiniz" dedi. bir e-posta. "Bu derin sahte videolar herhangi bir sayıda uygulama için kullanılabilir. Örneğin, LinkedIn ve Facebook gibi sosyal medya platformlarındaki ünlü kişiler ve ünlüler, piyasayı etkileyen açıklamalar ve diğer son derece ikna edici gönderi içerikleri yapabilir."

Deepfake, Derin yüz teknolojisi konsepti. vektör çizim

Özellikle bilgisayar korsanları, hem teknoloji hem de potansiyel kurbanları daha karmaşık hale geldiği için derin sahtekarlara yöneliyor.

Callan, "Özellikle hedefler bir tehdit olarak mızraklı oltalama konusunda giderek daha fazla eğitildikçe, gelen e-posta yoluyla bir sosyal mühendislik saldırısı gerçekleştirmek çok daha zor" dedi.

Siber güvenlik firması Delinea'nın baş güvenlik bilimcisi Joseph Carson, Lifewire'a e-posta yoluyla, platformların derin sahtekarlıkları çökertmesi gerektiğini söyledi. Sitelere Yüklemelerin, içeriğin gerçekliğini belirlemek için analizlerden geçmesini önerdi.

"Bir gönderide herhangi bir güvenilir kaynak veya bağlam sağlanmadıysa, içeriğin doğru etiketlenmesi, içerik kaynağının doğrulandığı, hala analiz edilmekte olduğu veya içeriğin önemli ölçüde değiştirildiği izleyiciye açık olmalıdır, "Carson ekledi.

"Derin sahteler, geleneksel olarak kimliği doğrulamanın kesin bir yöntemi olarak kabul edilen şeyi etkili bir şekilde ortadan kaldırmaları açısından önemlidir."

Uzmanlar, kullanıcıların URL'lere tıklarken veya LinkedIn mesajlarına yanıt verirken dikkatli olmalarını tavsiye ediyor. Callan, sözde meslektaşların sesinin ve hatta hareketli görüntülerinin sahte olabileceğinin farkında olun, dedi. Bu etkileşimlere, metin tabanlı iletişimler için sahip olduğunuz şüphecilik düzeyiyle yaklaşın.

Ancak, kendi kimliğinizin derin bir sahtekarlıkta kullanılmasından endişe ediyorsanız, Callan basit bir çözüm olmadığını söyledi.

Callan, "En iyi korumalar, kullandığınız dijital iletişim platformlarını geliştiren ve işletenler tarafından uygulanmalıdır." diye ekledi. "Kırılmaz kriptografik teknikler kullanarak katılımcıların [kimliklerini] doğrulayan bir sistem, bu tür bir riski çok etkili bir şekilde zayıflatabilir."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.