Elon Musk, Twitter'ın bütün hisseleri için kaç milyar dolar teklif etti? İnanılmaz Rakam!

Elon Musk, Twitter'ın bütün hisseleri için kaç milyar dolar teklif etti? İnanılmaz Rakam!

Elon Musk, Twitter'ı 43 milyar dolara satın almayı teklif etti. 'Twitter'ın olağanüstü bir potansiyeli var. kilidini açacağım.'

Elon Musk, Twitter'ı 43 milyar dolara satın almayı teklif etti ve SEC'e bir dosyalamada anlaşmanın ifade özgürlüğü için iyi olacağını söyledi. "Twitter'ın dünya çapında ifade özgürlüğü platformu olma potansiyeline inandığım için yatırım yaptım ve ifade özgürlüğünün işleyen bir demokrasi için toplumsal bir zorunluluk olduğuna inanıyorum" diye yazdı. Anlaşma gerçekleşirse Musk, şirketi özel hale getirmeyi planlıyor.

Musk, hisse başına nakit olarak 54.20 dolar teklif etti (yine 4.20 referansı var), bugünün açılış fiyatına göre yaklaşık yüzde 20'lik bir prim. Twitter'ın hisseleri haberlerde yüzde 18 yükseldi. Musk, teklif reddedilirse mevcut pozisyonunun bir kısmını veya tamamını bırakabileceğini ima etti.

Musk, "Twitter'ın yüzde 100'ünü hisse başına 54,20 dolara nakit olarak, Twitter'a yatırım yapmaya başlamadan önceki gün için yüzde 54 prim ve yatırımım kamuya açıklanmadan önceki gün için yüzde 38 prim karşılığında satın almayı teklif ediyorum" dedi. dosyalama. "Teklifim en iyi ve son teklifimdir."

elon-musk.webp

Muhtemelen Twitter CEO'su için ayrı bir metinde Musk, her şeyi açıkça ortaya koydu. "İleri geri oyunu oynamıyorum" diye yazdı. "Doğrudan sona taşındım. Bu yüksek bir fiyat ve hissedarlarınız buna bayılacak. Anlaşma işe yaramazsa, yönetime güvenmediğim ve gerekli değişikliği yapabileceğime inanmadığım düşünülürse. bir hissedar olarak konumumu yeniden gözden geçirmem gerekecek. Bu bir tehdit değil, yapılması gereken değişiklikler olmadan iyi bir yatırım değil."

Elon Musk Twitter'ı doğrudan satın alabilir mi?

Musk'ın Twitter destanı , şirkette yüzde 9,2 hisse satın almasıyla başladı ve daha sonra yönetim kurulu üyeliği teklif edildi. Daha sonra yönetim kurulu pozisyonunu reddetti ve Twitter'ı doğrudan satın almaya karar verebileceği yönündeki spekülasyonları körükledi.

Tüm bunları SEC dosyasında ele aldı. Musk, "Yatırımımı yaptığımdan beri, şirketin şu anki haliyle bu toplumsal zorunluluğa [ifade özgürlüğü] ne gelişeceğini ne de hizmet edeceğini şimdi anlıyorum" dedi. "Twitter'ın özel bir şirket olarak dönüştürülmesi gerekiyor. Twitter'ın olağanüstü bir potansiyeli var. Onun kilidini açacağım."

Dramaya ek olarak Musk, Twitter hissedarlarından, yüzde 9,2'lik yatırımını resmi olarak açıklamaktan 11 günlük bir gecikme için bir dava ile karşı karşıya. Twitter hisseleri Şubat 2021'de 77$'a kadar yükseldi, bu nedenle hissedarların 54.20$'lık teklife oy verip vermeyeceğini göreceğiz – mevcut fiyattan daha yüksek olsa bile.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.