Ay’a Çarpan Kara Delikler İle ilgili İlginç Açıklamalar!

Ay’a Çarpan Kara Delikler İle ilgili İlginç Açıklamalar!

Bilim insanları tarafından yepyeni bir iddia gündeme geldi. O iddia; Ay’a çarpıp uydumuzda izler oluşturduğu düşünülen kara delikler ile ilgiliydi. Çalışmada yer alan bilgilere göre; Büyük Patlamanın arkasından atom büyüklüğünde kara delikler oluştu.

Bilim insanları tarafından yepyeni bir iddia gündeme geldi. O iddia; Ay’a çarpıp uydumuzda izler oluşturduğu düşünülen kara delikler ile ilgiliydi…

Ay’a çarptığı ve uyduda iz bıraktığı düşünülen kara deliklerle alakalı araştırmacılar, karanlık madde tartışmasının da sona ereceği kanısındalar. Kanada Teorik Astrofizik Enstitüsü ileIIIinois Eyalet Üniversitesi araştırmacıları tarafından geçen aylarda bir çalışma yayınlandı. Çalışma içerisinde yeni açıklamalar ve veriler yer aldı.

Kara Deliklerin Çarptığı Düşünülen Ay’ın İncelenmesi

Kara deliklerle ilgili araştırma yapan iki bilim insanı, Royal Astronomical Society’de makale yayınladı. Makaleyi yayınlayan yazarlardan IIIinois Eyalet Üniversitesi’nde görevli, fizikçi Dr. Matt Caplan konuyla ilgili CNET’te açıklama yaptı. Dr. Matt Caplan; kara deliklere ait parmak izlerinin Ay’da olabileceğine değindi.

ay-kara-delik.jpg

Çalışmada yer alan bilgilere göre; Büyük Patlamanın arkasından atom büyüklüğünde kara deliklerin kısa sürede oluştuğu belirtildi. Evrenin her tarafına Hiper- yoğun nesneler hareket ederek Ay’a çarptığı da çalışmada yer aldı. Makaleyi hazırlayan yazarlar aynı zamanda mini cisimlerin; Dünya’yı da içine alan çok sayıda kozmik cisme çarptığını da açıkladı. Ay ince atmosferden oluştuğu için uydumuz bu durumdan olumsuz etkilendi. Makalenin diğer yazarı Kanada Teorik Astrofizik Enstitüsü’nde teorik fizik alanında görev yapan Almog Yaline wich’te önemli açıklamalara imza attı. Almog Yaline wich;Ay ile ilgili özel durumun olmadığını Ay’a bakmalarındaki amacın genel araştırma olduğunu açıkladı. Ayrıca çarpışma sonrasındaki izlerinde hala Ay’da olduğuna dair de açıklama yapıldı.

Kara Deliklerin Ay Üzerindeki Etkileri

Royal Astronomical Society makalesinde yer alan bilgilere göre; Ay’a çarpan kara deliklerin klasik asteroit çarpmalarına göre farklıdır. Farklı özellik ve şekillerden oluşan birkaç metre genişliğe sahip küçük kraterlerin oluşturulduğu söylendi. Araştırmacılar, belirtilen bu tanıma ait izlenimler edinilirse, ilkel kara deliklerinde varlıklarını kanıtlayacaklar. Gelecekte bu durum için NASA Artemis programına benzer insanlı Ay görevlerinde de belirtilen kriterlerin olacağı da ekipler tarafından dile getirildi.

Araştırmacılara göre, elde edilen bulgular adı geçen karanlık maddeyi açıklayacak. Fizikçilere göre, karanlık madde evrende yer alan maddenin çoğunluğunu açıklıyor. Makalede bilim insanları aya çarpan bu karanlık maddeyi şöyle açıkladılar: Eski zamanlar yani ilkel evrende bulunan yoğunluk dalgalanmalarından bu kara deliklerin oluştuğu farz ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.