Allah kedilere bu gizemi neden verdi? Bu keşif neleri değiştirecek? [Neden Kediler?]

Allah kedilere bu gizemi neden verdi? Bu keşif neleri değiştirecek? [Neden Kediler?]

Kedilerin gizemli dünyasına Hz. Muahmmed’in kedisi ile giriyoruz. Kedi sesi, kedi miyavlaması kedilerin dünyasında oldukça önemli. Kediler hadislerde geçiyor mu? Kediler Kuran’ı Kerimde geçiyor mu? İslamda Kedinin anlamı nedir? Cami kedi olayını bilen var

Kedilerin gizemli dünyasına Hz. Muahmmed’in kedisi ile giriyoruz. Kedi sesi, kedi miyavlaması kedilerin dünyasında oldukça önemli. Kediler hadislerde geçiyor mu? Kediler Kuran’ı Kerimde geçiyor mu? İslamda Kedinin anlamı nedir? Cami kedi olayını bilen var mı? Kedi oyunu, kedi kavgası, evcil hayvanlarla ilgili bilmediğiniz bütün her şey bu videoda.

Hayvanlar alemi neyi ifade ediyor, Kedi miyavlaması, veterinerden korkan kedi ve tuncer gizem videolarındaki kediler… dini videolarda kediler ne anlama geliyor…

İşte yeni keşif kedilerin ve bizim hayatımızı çok değiştirecek.

Evet sevgili takipçilerimiz, yine çok özel ve çok farklı bir videoyla karşınızdayız. Bugünkü videomuzun konusu kediler. Her ne kadar Facebooktave bazı sosyal medya platformlarında en çok karşımıza çıkan figür olarak kullanılsa da bu videoda onlarla ilgili çok farklı ve duyduğunuzda hemen bir kedi almak isteyeceğiniz bazı sırları bulacaksınız.

Nedir kediyi bu kadar özel kılan şey?

Hz Adem'den sonra yaratılan ikinci varlığın kedi olduğunu biliyor muydunuz?

Hz Adem'den sonra yaratılan kedinin ve yılanın Hz Adem ile Havva'nın dünyaya atıldıktan sonra dünyaya onlarla birlikte indiği de söylenir. Kedilerin Aslan soyundan geldiğini ve yanlış olarak nankör diye adlandırıldığını elbette biliyorsunuz. Peki asıl nankörün hangi varlık olduğunu duyunca çok şaşıracaksınız. Evet başlıyoruz.Elbette ki her varlık kendine özel bir vazife ve donanımla dünyaya gelir. Hiçbir varlık diğer varlıklardan üstün ya da eksik değildir. Allah'ın ona takdir buyurduğu kaderi yaşayan her varlık, kendisine verilen özelliklerle görevini en iyi şekilde yapmaya çalışır. Peki sadece kedilerin bütün dinlerde önemsendiğini ve en değerli bir varlık görüldüğünü biliyor muydunuz?

Bir gün Ebu Hureyre ve arkadaşları Peygamberimizin ilmi meclisinde sohbete dalmışlardır. Bu sohbet esnasında bir kedi Ebu Hureyre'nin kucağında uyuyakalır. Sohbetin akışına kendini kaptıran Yemenli bu sahabe, kediyi fark etmez. Sonradan ezan okunup da namaz vaktinin geldiği anlaşılınca kediyi fark eden Ebu Hureyre adının değişmesine vesile olan o müthiş hareketi yapar. Hayvancağızı rahatsız etmemek için eteğini keser. Hayvanseverlerin çok hoşuna gidecek bu örnek davranış sonunda kedi uykusuna, Ebu Hureyre'de yoluna devam eder. Bu olaydan sonra Ebu Hureyre ile lakabı kendisine verilmiştir ki çoğu insan Ebu Hureyre'nin gerçek isminin Abdurrahmân bin Sahred-Devsî olduğunu bilmez. Ebu baba, Hureyre de kedicik anlamına gelir ki Ebu Hureyre kedicik babası demektir. Bu lakap Abdurrahmân bin Sahred-Devsî’ye bu olay üzerine bizzat peygamberimiz tarafından veriliştir.

91c80178dc-1.jpg

Kedi, peygamberimiz tarafından özellikle değeri verilmiş bir hayvandır. Hatta halk arasında şöyle bir rivayet de söylenir. Peygamberimiz kedinin sırtını okşadığı için kediyi ne kadar yüksekten veya nereden atarsanız atın asla onun sırtı yere gelmez. Yine atalarımız kediye iyi davranılması konusunda şu uyarıyı sürekli yapmışlardır. Bir kedi öldüren kedinin tüyleri kadar cami yaptırmazsa cennetin kokusunu bile alamaz.

Peygamberimiz bir hadisinde uyuz bir köpeğe su verdiği için affedilen kötü bir kadından bahseder. Devamında da çok saliha ve dindar bir hanımın bir kediyi evini hapsedip açlıktan öldürmesi üzerine onun cehenneme yuvarlanışını da anlatır. Burada merhametin sonsuz yansımasını gördüğümüz gibi kediye verilen ayrı bir değeri de görüyoruz. Belki fark ettiniz, belki fark edemediniz ama bir ortamda kedilerin aniden hareket ettiğini, korkup bir köşeye saklandığını, gözlerini sabit bir yere dikip bakakaldığını mutlaka görmüşsünüzdür. Bu hayvanların özel bir yetenekte yaratıldığını ve bu özellikleri sayesinde psişik alemde bizim göremediğimiz diğer varlıkları görebildiğine işarettir. Aynı özellik atlar içinde geçerlidir. Hatta mezarlığa götürülen atların oradaki kabir azabını gördüğü için kendisineyapılan işkenceyi hissetmediği rivayet edilir. Doğrusunu elbette her zaman ancak Allah bilir.

Tabii ki her hayvanın kendine özel bir donanımı, özel bir vasfı var ama kediler için çok daha güzel bir vasıf var ki o da şudur: Kediler için nankör denir. Bediüzzaman Said Nursi bir risalesinde bu tabirin ne kadar yanlış olduğunu şöyle anlatır: Kedi bir insan eliyle nimetlendiği zaman direkt Allah'a teşekkür eder çünkü bilir ki o nimet insan eliyle değil Allah'tan gelmiştir.

Kadim Mısır’da Aziz ilan edilmişlerdi

s-34c892c60432f808072b2c6526fc53a0ffa6dbac.webp

Kedilerin 3000 yıl önce Mısır'da birer Aziz ilan edildiğini elbette bilmiyordunuz. Öyle ki Mısır piramitlerinde çok sayıda kedi ikonuna rastlanır. Hatta bazı özel kedilerin mumyalandığını ve ziyaret edildiğini de söyleyebiliriz. Çünkü kedilerin özellikle görünmeyen alemle irtibatlıolduğunu düşünen Büyücüler, büyünün çok yaygın olduğu Mısır'da kedilerin bu eşsiz özelliklerinden faydalanırlardı.

Peygamberimizin evinde besleyip baktığı Müezza isimli kedinin o kadar değeri vardır ki yarısı beyaz yarısı siyah olan bu Habeş kedisinin soyundan geldiğine inanılan kediler ayrı bir değer görürdü. Bir de kedilerin özellikle bazen kuytu bir köşeye yatıp karnının mırıldandığını çok duymuşsunuzdur. Bu mırıltıyı sindirim faaliyeti gibi gören bilim adamlarının yanı sıra bir zikir olduğunu belirten alimler vardır. Bediüzzaman kedilerin ya Rahim ya Rahim diyerek zikir yaptığının hatta az dikkatle dinleyenin bu sesi fark edeceğini belirtir.

Kedi için yolunu değiştirdi

Peygamberimizin bir gün ordusuyla sefere çıkarken yavrusunu emziren bir kediyi gördüğü için ordunun yolunu değiştirdiğini biliyor muydunuz? Hatta onun başına bir bekçi dikerek diğer hayvanları ona zarar vermesini önlemişti. Aynı duruşu Hz Süleyman bir karınca yuvasına denk geldiği zaman göstermişti ki büyükinsanların sadece insanlara değil çevreye ne kadar duyarlı olduğunu bu şekilde görmüş oluruz.

Peygamberimiz kedinin içtiği bir sudan abdest almış, kedinin ağzının en temiz ağızlardan biri olduğunu söylemiştir.

Bu bile kedilerin ne kadar önemli bir insan dostu olduğunu göstermektedir.

Kedi ile Köpek arasında da büyük fark vardır.

Karakter ve yaratılış gereği asırlardır kedinin yeri evin içi, köpeğin yeri ise evin dışı yani bahçedir.

Allah her hayvanı kendine göre yaratmıştır fakat günümüzün modern insanları kedi ve köpeği evin içine alarak aslında köpeğe eziyet etmektedir.

Kedilerle şifa bulmak mümkün mü?

Son zamanlarda bazı özel hastalara kedi besleterek ve kedi sevdirerek rehabilite edildiğini artık hepimiz biliyoruz. Nikola Tesla ses frekanslarıyla kedinin insan vücudunu iyileştirdiğini yıllar önce iddia ettiğinde çoğu insan ona inanmamıştı. Kedilerin ya Rahim ya Rahim diyerek insanı iyileştirdiğini ve insanın vücudunda farklı frekanslar oluşturduğunu bugün daha yeni anlamış bulunuyoruz. Fransa'da yapılan bir araştırmada kedilerin mırıldanmasındaki ses aralığı insan vücudundaki tendon ve sinir uçlarındaki hasarları tedavi ettiği keşfedildi. Hatta belli aralıklardaki bu ses sayesinde insanların enfeksiyon ve şişliğe karşı direnç kazandığı da tespit edildi. Şimdi düşünün bir kedinin size sürtünmesi sizin rahatsız olduğunuz ve tedaviye ihtiyacınız olduğunuz anlamına gelmiyor mu?

Hemen bir uyarıda da bulunmalıyım.

Her ne kadar temiz olsa da bakımı, görümü güzel yapılsa da kedilerin tüylerinin insanı ciddi oranda rahatsız ettiğini söylemeliyim. Bu yüzden özellikle tüy döken kediler karşı daha mesafeli yaklaşmalısınız. Elbette ki kedilerle birlikte uyuyan ve onları seven insanlar çoğunlukta ancak bu hassas gerçeği unutmamalısınız.

İşte sevimli dostlarımız kedilerle ilgili güzel sözler

Kediler ancak daha iyi bir işleri yoksa çağrıldığında gelir.

İki kedi bir aslana pes dedirtir.

Hiç bir şey yavru bir kediden daha oyuncu yaşlı bir kediden daha ciddi olamaz. Thomas Fuller

Bir kedi onu ne zaman çağırırsanız yanınıza gelir tabi eğer yapacak daha iyi bir şeyi yoksa. Bill Adler

He miyav kalpten gelen bir mesajdır. Stuart McMillan

Kediler karşısındaki insanı çok sever. Ama bunu kendilerine saklayacak kadar akıllıdırlar.

Kediler insanların onları sevip sevmediğini daima anlar. Ama bu durumla ilgili bir şey yapacak kadar önemsemezler.

Köpek düzyazıdır kedi ise bir şiir, bu sözü Jean Burden söylemiştir.

Uyuyan küçük bir kedi kusursuz güzelliğin ta kendisidir.

En iyi arkadaşlarımız hayvanlardır ne sorarlar ne de kusur kabahat bulurlar. George Elliot

Bütün hayvanlar arasında yalnızca kedidir yaşamı seyreden. Var olmanın döner dolabını mesafeli bir konumdan izler. Kedide sempatik olma kaygısı yoktur. Yalnızca yaşar uzak dingin ve bilge. Andrew Lang

Bir kedinin öfkesi muhteşemdir saf kedi aleviyle yanar bütün tüyleri dimdik olur ve her biri cızırdayan mavi kıvılcımlar saçar. Gözleri ise içinin aleviyle ışıl ışıldır. William S. Burroughs

Kediler çok nadir hata yapar aynı hatayı ise iki kez yapmazlar.

Kedimle oynadığım zaman kim bilir belki de o benle daha fazla oynuyordur. Montaigne

Bir milletin büyüklüğü ve ahlaki gelişimi hayvanlara olan davranış biçimi ile değerlendirilir. Mahatma Gandhi

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.