2021 İlkokul Ortaokul Lise Giriş Çıkış Saatleri

2021 İlkokul Ortaokul Lise Giriş Çıkış Saatleri

Pandemi sonrasında normalleşme süreciyle beraber okullarda yüz yüze eğitimin başlaması öğrenciler ve velilerin 6 Eylül tarihinde açılan okulların giriş çıkış saatlerini araştırmaya başlamasını sağladı. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan son duyuruda ilkokul, ortaokul, liselerde 6 Eylül tarihine  öğrencilerinin tam zamanlı olarak okullara başlayacağı duyurulmuştu. Bu haberin üzerine veliler ve öğrenciler kırtasiyelere akın ederek eksik olan kırtasiye gereçlerini tamamlamıştı. Peki, okulların başlangıç ve bitiş saatleri yeni eğitim öğretim yılında hangi saatler arasında olacak? Konu ile ilgili tüm detayları haberimizde sizler için derledik.

2021 İlkokul Ortaokul Lise Giriş Çıkış Saatleri

Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan ortak duyuruda; 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı tüm kademe ve tüm sınıf seviyelerinde, Kovik-19 tedbirleri kapsamında 6 Eylül Pazartesi günü başlayacak ve hafta içi 5 gün okullarda yüz yüze eğitim yıl boyunca devam edecek. 1-3 Eylül 2021 tarihinde eğitimleri başlayan okul öncesi ve 1. sınıf öğrencilerinin maske ve hijyen kurallarına dikkat edilerek eğitimleri başladı. Bu sürecin başlıca sebepleri olarak öğrencilerin okul kurallarını öğrenmesi, öğretmenleri ile diyaloglarını geliştirmesi ve okullara uyum sağlaması amaçlanmıştır. Onlar için 1 hafta erken başlayan bu eğitim döneminde okula belirli saatlerde giriş çıkış yapacak ve öğretmen ve arkadaşları ile kaynaşıp bir güven ortamı kurulması sağlanacaktı.

Öğrenciler okula saat kaçta girip çıkacak?

Okul işleyişleri bölgeden bölgeye değişiklik gösterebiliyor. Bu farklılığın temel sebebi okulda bulunan öğrenci sayısı ve bölgenin ulaşım koşulları. Sabahçı ve öğlenci sisteminin uygulandığı okulların büyük çoğunluğunda sabahçı öğrencilerin ilk ders zili 07:30-08:00 arası çalıyor. Öğlenci öğrenciler ise 12.30 ila 13.30 arası sıralarında yer alıp ders için hazır vaziyete geliyorlar. Ancak tam gün eğitim alan okulların büyük çoğunluğu ders başlangıç saatini 09.00 olarak belirlemiş durumda. Ders süreleri, sınıf boyutları ve öğrenci sayıları dikkate alınarak 40 dakikayı aşmayacak şekilde planlanıyor. Buna ek olarak Destekleme ve Yetiştirme Kursları yani DYK'lar sadece 8 ve 12. sınıflarda verilecek. Eğer bir bölgede, vaka hızının ve bulaş riskinin yüksek olduğu ya da vaka sayısında ani bir yükselme görülürse bölgelerde il ve ilçe sağlık müdürlükleri koordinasyonunda gerekli tedbirler alınacak ve eğitim koşullarında değişikliğe gidilebilecek. Öğrencilere ve velilere salgın tedbirleri kapsamında maske kullanımı, hijyen, fiziki mesafe, kişisel temizlik, sağlıklı beslenme, uyku düzeni, öz bakım ve benzeri konularda bilgilendirmeler yapılacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.