2021 Askere Kaç Yaşında Gidilir? Yoklamaya Tabi Ne Demek?

2021 Askere Kaç Yaşında Gidilir? Yoklamaya Tabi Ne Demek?

2021 Askere Kaç Yaşında Gidilir? Yoklamaya Tabi Ne Demek? gibi konuları bu haberimizde en net ayrıntılarıyla paylaştık. Bu yaş nüfus kağıtlarınızda bulunan yaşınıza bağlıdır. Askerlik yaşı erkeğin 20 yaşına girdiği yılın ocak ayının ilk gününde başlamaktadır. Bu süreç 41 yaşına girdiği yılın ocak ayının ilk gününe kadar sürmektedir. Yani sonuç olarak erkeklerde askerlik 20 yaşında başlamaktadır.

Anayasaya göre askerlik;

7179 Sayılı Askeralma Kanununun 3. Maddesinde asker yaşı belirtilmektedir.
20 yaşına gelen her bir erkek vatandaş için askerlik yoklaması, muayene, sevk ve celp dönemleri başlar.

Askere Kaç Yaşında Gidilir?

Askere kaç yaşında gidilir sorusu tecil durumuna bağlı olmakla birlikte değişiklik gösterebilir. Eğer tecil durumunuz yoksa 20 yaşına girdiğiniz ocak ayının ilk gününde askere gitmek zorundasınızdır. Lise, Ön Lisans, Lisans, Yüksek Lisans durumuna göre tecil hakkınız ile bu süreyi uzatabilirsiniz...

Askerlik Yoklamasına Tabi Ne Demek?

Yoklamaya tabi kavramı; TC vatandaşı ve 20 yaşını doldurmuş olan erkeğin askerliğine dair bilgilerin araştırılmaya başlandığını, kendisine dair bilgileri bir an önce doğru ve düzgün bir şekilde yetkili kurumlara bildirmesi gerektiğini ifade ediyor. Yani kişinin bir an önce e-devlet sistemine giriş yapıp, kendisine dair bilgileri sisteme girmesi gerekiyor. Aksi halde kişi, yoklama kaçağı olarak kabul ediliyor. Kişinin ‘yoklama kaçağı’ olarak kabul edilmesi halinde ise ‘bedelli askerlikten’ yararlanma şansı ortadan kalkmış oluyor. Bu yüzden 20 yaşını dolduran erkeklerin e-devlet sitesine girip, bir an önce yoklama işlemlerini tamamlamaları oldukça önem arz ediyor.

Askerlik Yaş Sınırı Kaç Oldu?

28 Ocak 2021 tarihinde alınan karar ile askerlik yaş sınırı şu şekildedir;
  • Öğrenciliği devam eden liseliler için 22 yaş sınırı,
  • Meslek liseleri için 25,
  • Yüksekokul için 28,
  • Lisans için 28,
  • Lisansüstü için 32, doktora için 35 yaş sınırı getirildi.

2021 Bedelli Askerlik Yaşı Kaç?

Askerliğini bedelli yapmak isteyenlerde yaş şartı kaldırılmıştır. Diğer şartları taşımanız halindebedelliye katılabilirsiniz.

18, 19 ve 20 Yaşında Olan Bir Kişi Askere Gidebilir mi?

18 ve 19 yaşındaki bireyler askere gidemez. 20 yaşında olan bir kişi ise 20 yaşına girdiği senenin ilk Ocak ayından itibaren yoklamaya tabi tutulur. Sevk edilmesi halinde hemen vazifesine katılır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.