Yatırım Haberi Hisseyi Tavan Yaptı! Teknoloji Şirketimizden Büyük Adım!

Yatırım Haberi Hisseyi Tavan Yaptı! Teknoloji Şirketimizden Büyük Adım!

Ankara'da kurulan borsamızın önemli şirketlerinden olan şirketimiz Nevada'da kurulan teknoloji şirketine ortak oldu. 2021 Kasım ayında hisseleri halka arz olan Mia Teknoloji, ABD'ye açıldı.

Şirket teknoloji alanında faaliyet gösterecek olan METATİATİVE LLC'ye yüzde 29 oranında ortak oldu.

Hisseleri bir yıldır borsada işlem gören Mia Teknoloji, New York'ta bulunan ofisten sonra şimdi de Nevada'da kurulan teknoloji şirketine ortak oldu.

Mia Teknoloji 2006 yılında Ankara'da kurulmuştu. Kısa sürede gelişen şirket 2021 Kasım ayında halka arz oldu. 15,80 TL'den halka arz olan şirketin hisseleri dünkü yüzde 10'luk yükselişten sonra 118,60 TL fiyatta bulunuyor.

Mia Teknoloji son açıkladığı bilançoya göre 190 milyon lira kar açıkladı. Şirketin defter değeri 11,45 TL'de bulunurken, F/K oranı 21,5 seviyesinde.

Şirketten yeni ortaklık için yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"MİA Teknoloji, Amerika Birleşik Devletleri'nin Nevada Eyaleti'nde bulunan METATIATIVE LLC firmasının kuruluşunda %29 ortaklık pay sahibi ile yer almıştır. Firmanın faaliyet alanları; metaverse teknolojileri, bilim ve teknoloji yönetim sistemleri, blokzincir ve NFT, genişletilmiş gerçeklik teknolojileri, bulut teknolojisi, tasarım ve simülasyon projeleri, teknik ve yönetimsel danışmanlık servisleri, teknoloji alanında çeşitli yatırım alanları oluşturma olarak belirlenmiştir. Şirketin yatırım yapmayı planladığı alanlar ve projeler kapsamındaki gelişmeler kamuoyuyla paylaşılacaktır.

Saygılarımızla."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.