TÜSİAD'a Orhan Turan damgası

TÜSİAD'a Orhan Turan damgası

Geçtiğimiz döneme damga vuran Orhan Turaan'ı TÜSİAD, bir kez daha başkan olarak seçti. TÜSİAD Yüksek İştişare Konseyi Başkanlığı'na ise Ömer Aras getirilirken İş dünyası, seçimlere büyük ilgi gösterdi.

TÜSİAD'A ORHAN TURAN DAMGASI

Görev süresini tamamlayan Orhan Turan bugün başkanı olduğu TÜSİAD'de bir daha sandık başına gitti. Geçtiğimiz döneme damga vuran başarılı işadamını Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD), Olağan Genel Kurulu'nda bir kez daha başkan olarak seçti. TÜSİAD Yüksek İştişare Konseyi Başkanlığı'na ise Ömer Aras getirildi. İş dünyası, seçimlere büyük ilgi gösterirken, Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Boyner Grup Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner, Eczacıbaşı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı gibi önde gelen isimler kurula katılarak oylarını kullandılar.

TÜSİAD'da Orhan Turan tekrar başkan seçildi | Doviz.com

ORTAK AKIL ve DAYANIŞMAYA ÖNEM VERECEĞİZ

Yaptığı açılış konuşmasında TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, zorlu bir dönemde görev yaptıklarını ifade ederek, "Ortak akıl ve dayanışma içinde, doğru bildiklerimizi cesurca ifade etmeye devam edeceğiz. Atatürk’ün çizdiği yolda, ülkemizin çağdaş uygarlık yolunda ilerlemesini sağlayacağını düşündüğümüz tüm konuları, toplumumuzun en geniş kesimleriyle paylaşmaya özen gösterdik." dedi.

Turan, ekonominin rekabetçiliğini artırmak için kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin daha da güçlendirilmesi gerektiğini vurgulayarak, "Vergisini tam olarak ödeyen ve mevzuata uyan işletmeler, kayıt dışı çalışan işletmelerle rekabet etmekte zorlanıyor. Kayıt dışı ekonomi, kayıtlı kesimin vergi yükünü artırıyor ve bir dizi olumsuz etkisiyle iç içe geçiyor. Bu nedenle kayıtlı ekonomiye geçişi teşvik etmek büyük önem taşıyor." şeklinde konuştu.

"Ülkenin geleceği için rekabet edelim" diyen TÜSİAD Başkanı Orhan Turan, Türkiye'nin son bir yılında yaşadığı zorluklara işaret ederek sözlerine başladı. Turan, şehitlerin acısının hala yüreklerde olduğunu, Kahramanmaraş depremlerinde binlerce vatandaşın hayatını kaybettiğini ve Filistin'de ölen çocuk sayısının 11 bini aştığını belirtti. 2024'te acıların dindirilmesini umduğunu dile getiren Turan, ülkenin karşılaştığı tüm zorlukların üstesinden gelebilecek potansiyele sahip olduğunu vurguladı. Turan, Türkiye'nin bilim insanları, uzmanlar, sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlarının desteğiyle ekonomik ve siyasi sorunları çözebileceğini ancak kayıpların telafisi olmadığını vurguladı. Gençlere eşit fırsatlar sunmanın, doğayı korumanın ve ülkenin geleceği için rekabet etmenin önemine dikkat çekti.

Yeni dönemde TÜSİAD Yönetim Kurulu'nda yer alan isimler ise şu şekildedir:

TÜSİAD nedir, açılımı ne, görevleri neler? İşte TÜSİAD yönetim kurulu üyeleri

Yönetim Kurulu:
ASİL:

Orhan Turan (Başkan)
Serpil Veral (Başkan Yardımcısı)
B. Can Yücaoğlu (Başkan Yardımcısı)
Ozan Diren (Başkan Yardımcısı)
Cevdet Alemdar
İzel Levi Coşkun
Fatih Kemal Ebiçlioğlu
Perihan İnci
Ömer Mert
Çağatay Özdoğru
İzzet Özilhan
Yılmaz Yılmaz

YEDEK:

Meltem Akol
Yakup Benli
Emre Eczacıbaşı
Aydın Buğra İlter
Azmi Gümüşlüoğlu
Aslı Güreşcier
Levent Kömür
Merve Tolan
Durmuş Topçu
Feyyaz Ünal
Aysu Yavuz
Zeynep Köksal Yaykıran

TÜSİAD yönetimine 4 yeni üye

Yüksek İstişare Konseyi Başkanlık Divanı:

Ömer Aras (Başkan)
Ömer M. Koç (Başkan Yardımcısı)
Arzuhan Doğan Yalçındağ (Başkan Yardımcısı)
N.Ümit Boyner (Başkan Yardımcısı)
Zekeriya Yıldırım (Başkan Yardımcısı)
Tayfun Bayazıt (Sekreter)
Agah Uğur (Sekreter)

Makrokedi olarak Orhan Turan'ı tebrik edişyor, baaşrılarının devamını diliyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum