Hektaş’tan Pay Dışında Sermaye Piyasası Aracı İşlemlerime İlişkin Bildirim (Faiz İçerir) #hekts İTFA

Hektaş’tan Pay Dışında Sermaye Piyasası Aracı İşlemlerime İlişkin Bildirim (Faiz İçerir) #hekts İTFA

Hektaş’tan Pay Dışında Sermaye Piyasası Aracı İşlemlerime İlişkin Bildirim (Faiz İçerir) İTFA Hektaş’tan Pay Dışında Sermaye Piyasası Aracı İşlemlerime İlişkin Bildirim (Faiz İçerir) #hekts İTFA

Finansman bonosu veya ticari kağıt (commercial paper) olarak bilinen bu borç aracı, finansal bakımdan güçlü olarak bilinen ve yüksek kredi değerliliğine sahip, tanınmış firmalarca çıkartılan kısa vadeli ve teminat içermeyen bir yükümlülük senedidir.

Finansman bonosu ne işe yarar?

Finansman Bonoları: Anonim ortaklık statüsündeki bankalar, büyük firmalar, finans kuruluşları tarafından ihraç edilen borç senetleridir. Bunlar, genel olarak, işletmelerin kısa vadeli fon ihtiyacına cevap vermek amacı ile kullanılırlar.

Finansman bonosu getirisi nedir?

Finansman bonoları, şirketler ya da devlet tarafından çıkarılırlar. Bonolar bu özellikleri sayesinde hisse senetlerine benzerler. Sözleşmede yazan vadenin sonunda ise, bonolar, paranın şirkette ya da devlette olduğu süre için belirlenen faiz oranından elde edilen faiz kazancı da eklenerek, yatırımcıya geri ödenir.

Itfa etmek ne anlama gelir?

İtfa ne demek?” sorusuna kısaca borcu geri ödemek veya satın almak şeklinde cevap verilebilir. Bu kavram, ticari hayatta bir borcun az miktarda yavaşça ödenmesini ifade eder.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.