Haftanın Son İşlem Gününde 2 Şirketten Hisse Geri Alımı!

Haftanın Son İşlem Gününde 2 Şirketten Hisse Geri Alımı!

Borsa İstanbul’da şirketlerin geri pay alımları devam ediyor.Şirketler alacakları paylar için yönetim kurulu kararı alıp bir süre geri alım yapıyorlar.

Bu geri alımların farklı sebepleri olsa da genellikle hissesinin gelecekte değerleneceğini düşünen şirketler bu alım işlemlerini yapyorlar.

2 Kasım Cuma Günü Kapanış gününde de SAHOL ve MPARK’ın alım yaptığını görüyoruz. İki şirket de uzun süredir düzenli olarak hisselerini geri alıyor.

2022-12-03-14-57-57.png

#sahol Geri Alım Bilgileri

Hacı Ömer Sabancı Holding AŞ (SAHOL) pay başına 39,58 TL – 40,50 TL (ağırlıklı ortalama 40,10 TL) fiyat aralığından toplam 2.000.000 TL nominal değerli SAHOL paylarını geri aldı.

Geri alım sonrası 02.12.2022 tarihi itibarıyla geri alınan payların toplam nominal değeri 74 milyon 867 bin 914 TL oldu. Bu payların sermayeye oranı ise %3,6693'e ulaştı.

Hacı Ömer Sabancı Holding A.Ş Hisse Geri Alımı İle İlgili Amaç Bildirisi

Söz Konusu Geri Alımın Amacı

SAHOL pay piyasasında sağlıklı fiyat oluşumunu desteklemek,payların makul değerine kavuşturularak net aktif değer iskontosunun azaltmak, pay sahiplerine daha cazip uzun vadeli bir yatırım imkanı sunmak

#mpark Geri Alım Bilgileri

MLP Sağlık Hizmetleri AŞ (MPARK) pay başına 78,45 TL – 82,55 TL (ağırlıklı ortalama 81,21 TL) fiyat aralığından toplam 16.000 TL nominal değerli MPARK paylarını geri aldı.

Medical Park’ın Hisse Geri Alımı İle İlgili Amaç Bildirisi

Söz Konusu Geri Alımın Amacı

Sağlıklı fiyat oluşumunun desteklenmesi ve pay sahiplerine uzun vadeli cazip bir yatırım imkânı sunulması

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.