Getir, rakibi Gorillas'ı 1,2 milyar dolara satın aldı

Getir, rakibi Gorillas'ı 1,2 milyar dolara satın aldı

Financial Times'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre Getir, Alman rakibi Gorillas'ın satın alınması sürecini tamamladı.

Varılan nihai anlaşmaya ilişkin bilgi sahibi kaynaklara göre, Eylül ayında 3 milyar dolar olarak ifade edilen Gorillas'ın değeri 1,2 milyar civarında belirlendi. Getir de kendi değerini dörtte bir civarında düşürdü. Getir'in değeri Mart ayında aldığı 800 milyon dolar yatırım ile 11,8 milyar dolara kadar çıkmıştı.

İki şirketin toplam değeri 10 milyar dolara ulaştı. Gorillas'ın değerinin 1,2 milyar dolar olarak baz alınması halinde Getir'in değeri 8,8 milyar dolar olarak hesaplandı.

FT, satın alma anlaşmasının Avrupa'da pandemi döneminde start-up finansmanında yaşanan patlamanın en büyük iki kazananı olan Getir ve Gorillas'ı bir araya getirdiğini, bu iki şirketin 2020'den bu yana girişim sermayesi fonlarından 3 milyar dolardan fazla yatırım aldıklarını vurguladı.

Uygulama üzerinden market hizmeti sunan pek çok start-up şirketin kapandığına da dikkat çeken FT, Getir ile birlikte ABD merkezli Gopuff ve Almanya merkezli Flink'in sektörün büyük oyuncuları olarak ortaya çıktıklarını vurguladı.

Varılan anlaşma sonrası 2020 yılında Gorillas'ın kurucularından biri olan Kağan Sümer'in şirketten ayrılması bekleniyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.