4 Hissenin İşlemlerine Kısıtlama Geldi! İşte Tedbir Gelen Hisseler!

4 Hissenin İşlemlerine Kısıtlama Geldi! İşte Tedbir Gelen Hisseler!

Borsa İstanbul’dan yapılan açıklamaya göre, 4 hissenin işlemlerine kısıtlama geldi. Kısıtlama getirilen hisselerin arasında, halka arz olan MACKO’da bulunuyor.

Bugün (2 Şubat) seans bitiminde yapılan KAP açıklamalarına göre, 2 hissede açığa satış ve kredili işlem kısıtlaması, 2 hissede ise emir paketi tedbiri işlemleri 1 ay süreyle yarından itibaren uygulanmaya başlayacak.

4 hissenin işlemlerine kısıtlama

Getirilen kısıtlamalara ilişkin yapılan açıklamalar şöyle oldu;

Akın Tekstil #ATEKS – Maçkolik #MACKO

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ATEKS.E ve MACKO.E payları 03/02/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/03/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecek.

Adel Kalemcilik #ADEL – Gimat Mağazacılık #GMTAS

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında ADEL.E ve GMTAS.E payları 03/02/2023 tarihli işlemlerden (seans başından) 02/03/2023 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir. Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.