Bugün Seans Sonunda 7 Hissenin Kısıtlamaları Kalkıyor!

Bugün Seans Sonunda 7 Hissenin Kısıtlamaları Kalkıyor!

Borsa İstanbul'da payları bulunan 7 hissede bugün seans sonunda tedbirler bitiyor. Hisseler Haftaya başlarken kısıtlamasız başlayacak. İşte detaylar...

Bugün Seans Sonunda 7 Hissenin Kısıtlamaları Kalkıyor!

4 hissede Açığa Satış ve Kredili İşlemler Tedbirleri Kalkıyor!

VBTS Kapsamında ALCTL.E, EUHOL.E, Afyon Çimento, Turex ve payları 11/11/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/12/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar açığa satışa ve kredili işlemlere konu edilemeyecektir.

2 Hissede Emir Paketi Tedbiri Kalkıyor!

Gesan Paylarında

Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında GESAN.E payları 11/11/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/12/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

Kmpur Paylarında

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında KMPUR.E payları 10/11/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/12/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar emir paketi tedbiri ile işlem görecektir.

BIST'ten KAP'a yapılan açıklamada şöyle denildi:

Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

1 Hissede Brüt Takas Tedbiri Kalkıyor

Lider Paylarında

Sermaye Piyasası Kurulu kararı uyarınca devreye alınan Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi (VBTS) kapsamında LIDER.E paylarında 10/11/2022 tarihli işlemlerden (seans başından) 09/12/2022 tarihli işlemlere (seans sonuna) kadar brüt takas uygulanacaktır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.