Borsada 8 Hisse, Haftaya Kısıtlama İle İşlem Görmeye Başlayacak

Borsada 8 Hisse, Haftaya Kısıtlama İle İşlem Görmeye Başlayacak

Borsada işlem gören 8 hisse, bugün BİST tarafından duyurulan, VBTS kapsamında haftaya kısıtlama ile işlem görmeye başlayacak.

12 Aralık haftasına tedbirle başlayacak 8 hissenin, 2’si Cuma gününü tavan fiyat ile kapanış yaparak tamamladı. VBTS kapsamında kısıtlama gelen hisseler ve detayları ise KAP üzerinden şöyle açıklandı;

8 hisse kısıtlama ile işlem görecek

EUREN – MRGYO – TKNSA

Europen Endüstri #EUREN, Martı Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı #MRGYO ve Teknosa #TKNSA paylarında, 12 Aralık tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 11 Ocak seans sonuna kadar açığa satış ve kredili işlem kısıtlaması getirildi.

DERHL – PRKME

Derlüks Yatırım Holding #DERHL ve Park Elektrik #PRKME paylarında, 12 Aralık tarihinden itibaren geçerli olmak üzere, 11 Ocak seans sonuna kadar brüt takas kısıtlaması uygulanacak. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

EMNIS – VKING

Eminiş Ambalaj #EMNIS ve Viking Kağıt ve Selüloz #VKING hisseleri, 12 Aralık Pazartesi gününden başlayarak, 1 ay süreyle emir paketi tedbiri ile işlem görecek.

.Emir paketi tedbiri, "piyasa emri ve piyasadan limite emir girişinin kısıtlanması", "emir iptalinin, emir miktar azaltımı ile emir fiyat kötüleştirmesinin yasaklanması" ve "emir toplama bilgi yayınının kısıtlanması" uygulamalarını kapsamaktadır. İlgili payda halihazırda uygulanmakta olan ve VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı ile brüt takas tedbirleri) emir paketi tedbirlerinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

VBTYZ

VBT Yazılım #VBTYZ, Volatilite Bazlı Tedbir Sistemi kapsamında, 12 Aralık ile 12 Ocak tarihleri arasında 1 ay süreyle brüt takas kısıtlaması uygulanacak. Aynı zamanda, VBTS kapsamında önceki aşamalarda tanımlanan tedbirler de (açığa satış ve kredili işlem yasağı tedbiri) brüt takas tedbirinin uygulandığı süre boyunca devam edecektir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.