Borsa İstanbul'da Hisse Geri Alımı Yapan Şirketler!

Borsa İstanbul'da Hisse Geri Alımı Yapan Şirketler!

Borsa İstanbul'da Şirketler Hisselerini Geri Almaya Devam Ediyorlar! İşte Ayrıntılar...

Borsa İstanbul'da haftanın dördüncü gününde (16 Kasım 2022) 4 şirket hisse geri alımı yaptı.

Borsa İstanbul'da haftanın üçüncü günü Çarşamba gününde 4 şirket hisse geri alımı yaptı.

MLP SAĞLIK HİZMETLERİ AŞ (MPARK) 70,55 TL – 72,15 TL (ağırlıklı ortalama 71,44 TL) fiyat aralığından toplam 41.767 adet pay geri alındı.

LDR TURİZM AŞ (LIDER) 47,28 TL – 48,10 TL fiyat aralığından (ortalama 47,616 TL) 27.162 adet pay geri alındı.

ESENBOĞA ELEKTRİK ÜRETİM AŞ (ESEN) 69,45 - 69,90 TL fiyat aralığından (Ortalama 69,532) 1.000 adet pay geri alındı.

TÜRKİYE SİGORTA AŞ (TURSG) 9,02 TL – 9,16 TL (ağırlıklı ortalama 9,036 TL) fiyat aralığından toplam 435.845 adet pay geri alındı.

ŞİRKETLERİ HİSSE ALIMINA YÖNLENDİREN NE?

Fiyat memnuniyetsizliği

Uzmanlara göre pek çok farklı sebep var. Ancak Bunların başında da şirketlerin hisse fiyatlarından memnun olmaması geliyor. Fiyatların şirketin gerçek performansını yansıtmadığına karar veren yönetim kurulları hisseleri geri alarak fiyatların istenilen seviyeye yaklaşmasını sağlamak isteyebilir.

Global Menkul değerler Stratejisti Gökhan Uskuay, "Şirketler kendi hisse değerlerinin çok düşük olduğu durumlarda hisse alım programı açıklarlar" diyor.

Oynaklık önlemi

Ayrıca oynaklık dönemlerinde de hisse geri alımı bir önlem olarak kullanılabiliyor. Geri alımlar, fiyatlardaki dalgalanmaları azaltma yönünde imkan sağlayabiliyor.

“Hisselerde özellikle sert düşüşler ve aşağı yönlü volatilite görülmesi durumunda da şirketler geri alıma gidebiliyor” diyen Deniz Yatırım analisti Alper Akalın da 2014 yılında Mutlu Akü ve TEB gibi halka açıklık oranı düşük şirketlerin hisse alımlarıyla borsadan tamamen çıkmayı tercih ettiğini hatırlattı.

Hisse geri alım ne anlama gelir?

Hisse geri alımı olarak da bilinen buyback, bir şirketin açık piyasada bulunan mevcut hisse sayısını azaltmak için kendi hisselerini satın almasıdır.

Geri alım yapan hisse ne olur?

Hisse senedi geri alımı durumunda, şirketin dolaşımdaki hisse senedi sayısı azalacak, bu da hisse başına kârda ve kâr payı ödemelerinde bir büyümeye neden olacaktır.

Şirketler piyasaya yanlış sinyaller vermemek için kâr payı ödemelerini geçici olarak artırmaktan kaçınabilirler. Bu nedenle bir dönemlik yüksek kâr payı ödemek yerine hisse senedi geri alım işlemlerini tercih edebilirler.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.