Avrupa’da 40 Yıl Sosyal Yardımdan Geçinen Türk Sınır Dışı Edildi!

Avrupa’da 40 Yıl Sosyal Yardımdan Geçinen Türk Sınır Dışı Edildi!

Avrupa’da 40 Yıl Sosyalden Geçinen Türk Sınır Dışı Edildi!

İsviçre Federal Mahkemesi, 40 yılı aşkın süredir ülkede yaşayan ve sosyal yardımlarla geçinen bir Türk gurbetçinin yerleşim iznini iptal ederek sınır dışı edilmesine karar verdi. 1983 yılında İsviçre'ye yerleşen ve beş yılda bir uzatılması gereken yerleşim iznine tabi olan kadın, 2006'da boşandıktan sonra 17 yıl boyunca sosyal yardımlarla yaşamını sürdürdü ve toplamda 373 bin Euro'nun üzerinde yardım aldı.

Gurbetçinin yerleşim izni uzatma başvurusu 2020'de reddedildi, ardından yapılan itirazlar da sonuçsuz kaldı. Federal Mahkeme, entegrasyon konusundaki isteksizliğini öne sürerek alt mahkemenin kararını onayladı. Mahkeme, kadının uzun yıllar boyunca iş bulma veya devlete olan bağımlılığını azaltma çabası olmadığını belirterek "başarılı bir entegrasyondan söz edilemez" dedi.

Mahkeme, göçmenlik yetkililerinin yerleşim iznini iptal etmenin kamu yararına olduğunu savundu. Türk gurbetçisinin zaten büyük miktarda sosyal yardım aldığını ve daha fazla yardım alma hakkının olmadığını belirtti. Ancak, mahkeme, 40 yıl boyunca İsviçre'de yaşayan kadının Türkiye'ye yeniden entegre olmasının zor olacağını kabul etti, ancak hâlâ Türkiye ile bağları olduğunu vurguladı.

Raporda, gurbetçinin çocuklarını ve torunlarını görmek için sıradan turist vizesiyle İsviçre'yi ziyaret etmesine izin verildiği de belirtilmiş durumda.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum