Makro Reyting Analizleri

Makro Reyting Analizleri

11 Aralık Cumartesi reytinglerinde Gönül Dağı fırtınası esiyor. İkinci bu hafta sürpriz!

Dizi izleyicileri merakla reytingleri bekliyor. Özellikle cumartesi günleri TRT 1 dizisi Gönül Dağı fanları çok sabırsız. Başarılı buldukları dizleri bakalım bu hafta neler yapmış merak ediyorlar. Cumartesi ayrıca Fox Tv’nin El Kızı, ATV’nin Kardeşlerim Kanal D’nin Şarkılar Bizi Söyler, Star Tv’de ise Ada Masalı final bölümüyle yer aldı. Show Tv’de ise yılların programı Güldür Güldür Show vardı. Peki 11 Aralık cumartesi günü reyting sıralaması nasıl gerçekleşti.

gonul-dagi-nerede-cekiliyor-gonul-dagi-hangi-ilde-ilcede-koyde-cekildi-yozgat-mi-sivrihisar-mi-01.jpg

Gönül Dağı reytinglerde her zamanki gibi zirvede!

Gönül Dağı bu sıcak hikayesinin yanına atmosferi de arkasına alarak dolu dizgin ilerliyor. HAfta sonu olması ve gündüz kuşağında reytinge yarışan bir yapım olmaması Cumartesi yayınları için büyük şans. İyi bir ünde yayınlanması muhakkak olsa da Gönül Dağı ne zaman yayınlansa yayınlansın bu başarıyı gösterecektir. Dizi her üç kategoride de birinci sırada.

Total izleyici dediğimiz genel izleyicide grubunda birinci Gönül Dağı oldu. Bu kategoride ikinciliği Kardeşlerim alırken üçüncülüğü de Gönül Dağı'nın özeti aldı. AB grubunda ise Gönül Dağı ilk iki sırayı almayı başardı.

Atv dizisi Kardeşlerim reytingde istikrarlı

Kardeşlerim dizisi izleyicilerinin pek de alışık olmadığı bir hikaye akışına giren dizi yine de reytingini korumayı başardı diyebiliriz. Oturmuş bir izleyici kitlesi de olan Kardeşlerim Gönül Dağı'nı takip ediyor. Totalde 2. olması da büyük başarı. AB grubunda ise Kardeşlerim 3. oldu.

El Kızı reytinglerini az da olsa arttırdı.

el-kizi.jpg

El Kızı kimilerine göre ölü doğan bir projeydi. Dizi cumartesinin avantajlarını kullandı ve en kötü zamanında bile ilk 10'a girmeyi başardı. Gönül Dağı ve Kardeşlerim dizilerinin özetlerine de reytinglerde geçildi ama AB grubunda Total'den iyi iş çıkardı.

Güldür Güldür Show reytingleri bildiğiniz gibi!

Show Tv'nin yılların programı Güldür Güldür Show bu sezon sıralamada ilk 10 içinde olsa da reytingleri çok düşük. Cumartesi günü olmasa haber programları ve gündüz kuşağından 3-4 program ilk 10'u zorlasa ilk 20'ye zor girecek görülüyor. Program tamamen tekrarlarını sık sık kullanan Show Tv için "Ara Doldurucu" niteliğinde olduğu için devam ediyor.

Oyuncu kadrosounun yenilenememesi ve sürekli kendilerini tekrar eden karakter hikayeleri Güldür Güldür Show'u hayli düşürdü. Buradan da çıkış yok gibi. Öyle ki BKM'nin diğer programı Çok Güzel Hareketler 2 de bu sezon pek iyi değil.

ada-masali.jpg

Ada Masalı reyting ortalaması ile bitirdi!

Yaz sezonu dizisi Ada Masalı Star'da olmasa büyük ihtimalle çok daha erken final yapardı. Kanalın dizi başarısızlığı onların başarısı oldu. Naif hikayelerde yabancı gelir ve kasabayı değiştirir ilkesi artık ülkemizde zora girmiş görülüyor. Reyting tam manasıyla aslanın ağzında artık.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.