2022 TFF Yayın İhalesini Kim Kazandı? Süper Lig Maçları Hangi Kanalda?

2022 TFF Yayın İhalesini Kim Kazandı? Süper Lig Maçları Hangi Kanalda?

Süper Toto ve Süper Lig ve TFF 1. Lig’e dair devam eden ihale sonucu spor severler için merak konusu. Türkiye Futbol Federasyonu lig maçlarının hangi kanalda yayınlanacağına dair açıklamalarda bulundu.

Yayın Hakkı Kimde?

Süper Toto ve Süper Lig ve TFF 1. Lig’e dair devam eden ihale sonucu spor severler için merak konusu. Türkiye Futbol Federasyonu lig maçlarının hangi kanalda yayınlanacağına dair açıklamalarda bulundu. Lig maçlarının hangi kanalda olduğunu merak edenler için 2022 TFF yayın ihalesi sonucunun detaylarını sizler için derledik. Süper lig 2022 yayın ihalesi kimde? Süper lig maçları hangi kanalda? TFF’den merak edilen sorulara dair açıklamalar..

Süper Lig Maçları Hangi Kanalda?

Türkiye Futbol Federasyonu lig maçlarının 2022 yılında hangi kanalda yapılacağına dair detayları paylaştı. Digitürk ile yayın ihalesi sözleşmesi imzalandığına dair çıkan haberleri yalanlayan federasyon, 2022 yılında TFF yayın ihalesini Saran Uluslararası Fil. Org. Rek. Tic. Paz. A.Ş. ile TRT’ye geçtiğini duyurdu. İlgili paketlere ikinci olarak en büyük teklifi veren TRT ihaleyi kazandı. 28.02.2022 tarihli TFF tarafından yapılan açıklamaya göre ihale şartname ve koşullarında bulunan Yayın Hakkı Sözleşmesinin imzalanması için gerekli olan haklar TRT’ye geçti.

tff-nn.jpg

2022 TFF Yayın ihalesini kim kazandı?

Digitürk’le anlaşma sağlayamadığını açıklayan Türkiye Futbol Federasyonun ihalesi 2 aydır devam etmekteydi. 8 hafta boyunca toplam 210 Süper Lig derbisini barındıracak Paket 1-a ihalesi için yıllık 810 milyon TL’lik teklif gelmişti ve yayın ihale komisyonu bunu düşük bulmuştu. TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig karşılaşmaları için Yayın Hakkı Devri işlemlerinde, Yayın İhale Komisyonu yaptığı açıklamada ‘Paket 4 içeriğinde 1-B, Paket 1-C, Paket 1-D, Paket 1-E, Paket 1-F,Paket 2, Paket 3 için verilen süre sonunda Krea İçerik Hizmetleri ve Prodüksiyon A.Ş. yani Digitürk ile herhangi bir anlaşma sağlanmamıştır.’ Sözlerine yer verdi.

Yayın Hakkı Kimde

2022 TFF ihale sonucunda Süper Lig maçlarının bundan sonra Saran Grup ile TRT’e geçtiği açıklandı. Sadettin Saran’ın sahibi olan Saran Grup spor severler tarafından araştırılmaya başlandı. Saran Grup’a geçen yayın hakkı sonrası bu grup bünyesinde yer alan S Sport, S Sport2, S Sport Plus+ kanallarında müsabakalar yayınlanacak.

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.