Intel'in Alder Lake soğutucusu test edildi. İşte Sonuçlar!

Çin haber sitesi NetEase aracılığıyla Tom's Hardware yeni soğutuculardan birini yakında çıkacak bir i5 12400 ile test etti ve sonuçları bildirdi. Yeni soğutucu, eski kutulu soğutuculardan iyi bir adım gibi görünüyor.

Intel'in 12. Nesil CPU'larını piyasaya sürüldüklerinden beri övüyoruz, ancak şu anda yalnızca üst düzey 125W K SKU'lar satın alınabilir. Intel, i9 12900K , i7 12700K ve i5 12600K alıcılarının satış sonrası soğutucular alacağını varsaydığından , bir soğutucu ile birlikte gelmiyor. . Intel, CES'te birçoğu 65W TDP'ye sahip çok sayıda 12. Nesil modeli piyasaya sürmeye hazır olduğundan, bunların hepsi önümüzdeki hafta değişecek. Bu modellerin tümü soğutucularla birlikte gelmelidir. Peki beklenilen kalitedeler m yani iyiler mi?

Çin haber sitesi NetEase aracılığıyla Tom's Hardware yeni soğutuculardan birini yakında çıkacak bir i5 12400 ile test etti ve sonuçları bildirdi. Yeni soğutucu, eski kutulu soğutuculardan iyi bir adım gibi görünüyor.

Test edilen soğutucu, metal soğutucu ve üstte mavi bir halka ile çevrili plastik örtü ile etkileyici görünüyor. Kara buz havasıyla 'havalı' olduğu izlenimi veriyor. CPU'nun üzerine bir bakır çekirdek eki oturtulmuş.. Bakır, geçmişin düşük kaliteli Intel soğutucuları tarafından kullanılan alüminyumdan daha etkili bir ısı iletkeni olduğunu biliyoruz.

Core i5 12400 ile test edildi

Soğutucu, şaşırtıcı bir değer ve oyun performansı sunması gerektiği için heyecan duyduğumuz bir CPU olan yakında çıkacak Core i5 12400 ile test edildi. Ve bu sıcaklıklar doğru çıkarsa, o zaman da harika çalışan bir CPU gibi görünüyor. Bir AIDA64 stres testi, 20C ortam sıcaklığında 73C'lik bir sıcaklıkla sonuçlandı.

3100 RPM fan hızı biraz endişe verici, çünkü bu muhtemelen oldukça gürültülü, ancak AIDA64 stres testinin en kötü durum senaryosunu sunduğunu unutmayın, bu nedenle oyun yükü altında çok müdahaleci olmamalıdır.

Ayrıca 80W'lık en yüksek güç tüketimi de ilginçti. Bu çok etkileyici. 12400'ün bütçe oyun kralı olduğu ortaya çıkarsa, bunun olabileceğini düşünüyoruz, o zaman paketlenmiş olanı kullanmasanız bile orta menzilli bir hava soğutucunun ötesinde bir şeye ihtiyaç duymanız pek olası değildir.

Intel'in 65W CPU'ları önümüzdeki hafta açıklanacak, bu nedenle bu soğutucuların aynı anda gelmesini bekleyebiliriz.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

İlgili Haberler

NFT pazar yeri OpenSea'nin değeri inanılmaz bir rakama yükseldi!
Intel'in Arc A380 giriş seviyesi GPU performansı sızdırıldı
Samsung, CES 2022'den Önce İlk 4K 240Hz Monitörü Tanıttı

Teknoloji Haberleri