QTUM Coin Nedir? QTUM Projesi Geleceği Fiyat Tahmini Yorum

QTUM Coin Nedir? QTUM Projesi Geleceği Fiyat Tahmini Yorum

Qtum, büyük kuruluşlar tarafından benimsenmeye uygun bir platform oluşturmak için Ethereum'un akıllı sözleşme işlevselliğini Bitcoin'in harcanmamış işlem çıktı modelinin (UTXO) güvenliği ile birleştiren bir kripto para birimidir. Qtum, 2016 yılında Patrick Dai, Jordan Earls ve Neil Mahl tarafından kuruldu ve ilk madeni para arzı (ICO) Mart 2017'de yapıldı. Qtum, Bitcoin'in blok zinciri modelinin güvenliğini ve Ethereum'un akıllı sözleşmelerinin esnekliğini birleştiren bir kripto para birimidir. Bitcoin'in çalışma prensibinden çok daha kolay ve daha az enerji yoğun olan yeni bloklar oluşturmak için bir hisse kanıtı fikir birliği modeli kullanır. Qtum, finans ve sosyal medya da dahil olmak üzere bir dizi sektöre entegre olma hedefiyle büyük kuruluşlar tarafından kullanılmak üzere tasarlanmıştır.

Qtum Coin Nedir?

Qtum'un ("kuantum" olarak telaffuz edilir) kurucuları, iş odaklı merkezi olmayan uygulamalar (dApp'ler) için güvenli bir değişim olma hedefiyle hem Bitcoin hem de Ethereum'un en iyi yönlerinden bazılarını birleştirmeyi amaçlıyor. Qtum, çevrimiçi işlemler pazarını bozmayı ve finans ve sosyal ağ gibi endüstrilerin ayrılmaz bir parçası olmayı umuyor. Para birimine Token olarak anılıyor. Bitcoin'den ödünç alınan Qtum'un temel unsurlarından biri, Bitcoin tarafından kullanılan ve yüksek düzeyde işlem güvenliği sağlayan bir tür muhasebe sistemi olan UTXO modelidir. UXTO sistemi, bir işlemden sonra harcanmamış paralar için bir tür makbuz sağlar. Qtum, Bitcoin'in UTXO kodunu kendi platformu için kopyaladı ve üzerinde yeniden çalışarak sistemi geliştirdi. Qtum, Ethereum'dan akıllı sözleşmeler sistemi üzerine inşa edildi. Akıllı sözleşmeler, blok zincirinde doğrulandıktan sonra anlaşmanın şartlarını yerine getiren ve sözleşmeyi geri alınamaz hale getiren kendi kendini yürüten kod bloklarından oluşmaktadır.

Qtum, Bitcoin ve Ethereum İş Birliği

Qtum, hem Bitcoin'den hem de Ethereum'dan ödünç almış olsa da, çok daha büyük rakiplerinden önemli yönlerden farklıdır. Başlangıç olarak, Qtum, UTXO modeliyle birlikte akıllı sözleşmelerin kullanılmasını sağlayan teknoloji olan Hesap Soyutlama Katmanı (AAL) olarak adlandırdığı şeyi devreye aldı. AAL, UTXO ve akıllı sözleşme modellerinin etkileşime girmesini sağlar. Qtum ayrıca Bitcoin tarafından kullanılan iş kanıtı modeli yerine bir hisse kanıtı (PoS) konsensüs modeli kullanır. Bu, yeni madeni paraları çıkarmayı kolaylaştırır. Bitcoin'in PoW yaklaşımı kaynak yoğundur ve madeni paraları çıkaran bilgisayar ağlarının yılda birçok ülkeden daha fazla elektrik tüketmesine neden olur. Bir PoS yaklaşımı, süreci basitleştirir ve çok daha az güç tüketimi ile sonuçlanır. Bir PoS sistemi ile madenciler, karmaşık bir matematik problemini en hızlı kimin çözebileceğinden ziyade, blokları sistemdeki kendi paylarına göre doğrulamak için seçilir. Bahis ne kadar büyük olursa, kullanıcının işlemleri doğrulamak için seçilme şansı o kadar yüksek olur. Kripto para birimlerine ve diğer İlk Para Tekliflerine ("ICO'lar") yatırım yapmak oldukça riskli ve spekülatiftir ve bu makale Makrokedi veya yazar tarafından kripto para birimlerine veya diğer ICO'lara yatırım yapılması yönünde bir yatırım tavsiyesi değildir. Her bireyin durumu benzersiz olduğundan, herhangi bir finansal karar vermeden önce her zaman nitelikli bir profesyonele danışılmalıdır. Makrokedi, burada yer alan bilgilerin doğruluğu veya güncelliği konusunda hiçbir beyanda bulunmaz veya garanti vermez.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.