Youtuber Deyip Geçmeyin Youtuberların Kazandıkları Paralara İnanamayacaksınız!

Youtuber Deyip Geçmeyin Youtuberların Kazandıkları Paralara İnanamayacaksınız!

Youtuber Deyip Geçmeyin Youtuberların Kazandıkları Paralara İnanamayacaksınız! En çok para kazanan YouTuberlar.

Günümüzün vazgeçilmez bir unsuru olan internet aynı zamanda bir kazanç kapısı oldu. Youtube üzerinden video paylaşımı yaparak veya yayın gerçekleştirerek para kazanan kişi sayısı oldukça fazla. YouTuber deyip geçmeyin, Youtuberların kazandıkları paralara inanamayacaksınız. Bu işi çok önceden beri yapan ve bu işten ciddi paralar kazanan insanların sayısı öyle zannedildiği kadar fazla değil. Biz de Makro Kedi olarak merak ettik ve Türkiye'de en çok para kazanan 10 YouTuber kimdir, sorusuna cevap aradık.

Youtuber Deyip Geçmeyin Youtuberların Kazandıkları Paralara İnanamayacaksınız!

Son dönemde Yotube'da kanalı olmayan kalmadı, desek yeridir. Aklını kullanarak içerik üretenlerin birçoğu Youtube'dan inanılmaz para kazanıyor. Örneğin Yoube’un en çok izlenen videosu PSY-Gangnam Style 2.5 milyar izlenme ile kanalına 3.8 milyon dolar kazandırdı. Özellikle Amerika ve Danimarka'da YouTuber'ler ciddi rakamlar kazanıyorç Aynı durumu ülkemiz için söyleyemesek de ülkemizde içerik üreterek ciddi gelir elde eden YouTuber sayısı az değil. Hem başarılı olup hem de çok kazanan Türk YouTuber'lardan 10 tanesini sizler için derledik.

Türkiye'de en çok para kazanan 10 YouTuber

Youtube'da içerik üreterek para kazanan kişi sayısı oldukça fazla. Fakat bu işi çok önceden beri yapan ve bu işten ciddi paralar kazanan insanların sayısı az. Sebebi de Tükçe içerikli kanalları için belirtilen rakamların gerçekte maksimum 10'da 1’i kazanılması. Buna rağmen duyunca inanamayacağınız paralar kazanan 10 YouTuber'ı takipçilerimiz için derledik.

1) Orkun Işıtmak

orkun.jpg

2011 yılında kurduğu YouTube kanalını tamamen eğlence ve eğlendirme amacıyla açan Orkun Işıtmak hemen her tarzda video çekse de ağırlıklı olarak oyun videolarıyla ünlendi. En viral olan video serisi “Yabancı Şarkılar Türkçe Olsaydı” serisi oldu. Orkun Işıtmak'ın Abone sayısı: 5.7 milyon. Buna göre tahmini aylık kazanç aralığı: 116 bin dolar. Gülmek ve eğlenmek isteyenler için Orkun Işıtmak’ın videoları biçilmiş kaftan diyebiliriz.

2) Enes Batur

enes-batur.jpg

Rakiplerine meydan okuyan, oyun videoları ve parodiler çeken Batur, sadece 23 yaşında. 1998 doğumlu genç YouTuber, ne yaparsa yapsın hepsini de çok iyi yapıyor! Tam anlamıyla bir oyun kanalına ve eğlence kanalına sahip olan ünlü YouTuber 8milyon 161 bin 938 takipçisiyle paylaşıyor. Tahmini aylık kazancı ise dudak uçuklatan cinsten. 404 bin dolar aylık kazancıyla Enes Batur zirvede yer alıyor.

3) Uras Benlioğlu (Pratik Bilgiler)

uras-benlioglu-pratik-bilgiler.jpg

Kolay elde edilir, pratik ve günlük hayatı kolaylaştıracak bilgileri takipçileriyle paylaşan Uras Benlioğlu; tuhaf aletleri, gündemde dikkat çeken bilgileri paylaşan ve neşeli deney videoları çeken en faal YouTuberlar’dan biri. Spikerlik yaptığı için gerek diksiyonuyla gerek video çekerken yaptığı çarpıcı anlatımlarıyla göze çarpan Uras Benlioğlu'nun 2 milyon 200 bin takipçisi var. Farklı ve ilk duyduğunuzda hayrete düşecek içerikler izlemek istiyorsanız bu kanala bir uğrayın. Aylık kazancı ise 60 bin dolar.

4) Ruhi Çenet

ruhi-cenet.jpg

Türk YouTuberlar arasından en eskisi olan Ruhi Çenet, kendine özgün anlatımı ve ses tonuyla hazırladığı videolarında zor sorulara cevap arıyor. Takipçileriyle ilginç bilgiler paylaşan Çenet'in toplam takipçi sayısı ise 3milyon 280 bin 764. Aylık kazancıysa 130 bin doları geçiyor.

5) MuratAbiGf

muratabigf.jpg

YouTube'la çocuk yaşta tanınan ve 2013’ten beri video yükleyen MuratAbiGf, oyun videolarıyla parladı. Sürekli yeni oyunlar deneyen ve oyunlar üzerine tanıtım videosu çekmesiyle dikkat çeken MuratAbiGf, oyunları oynarken video çekiyor ve her detayı izleyicisiyle paylaşıyor. En başarılı YouTuberlar’ımızdan biri olan MuratAbiGf 'in takipçi sayısı 1 milyon 883 bin kişi ve aylık kazancı 10 bin dolar.

6) Meryem Can

meryem-can.jpg

YouTuberlar arasındaki erkek egemenliğine son veren ve kadınlara örnek olan Meryem Can; Kendin Yap, Tiplemeler, Alışveriş ve Karşılaştırma temalı videolar çekiyor. Çok eğlenceli paylaşımlar yapan genç kız, neşeli ve heyecanlı anlatımıyla her geçen gün daha fazla takipçi kazanıyor. Toplam 151 videosu olan Meryem Can’ın 1 milyon 240 bin 555 kişi takip ediyor.

7) Burak Oyunda

burak-oyunda.jpg

1996 doğumlu olan Burak küçük yaşlarda tanıştığı internet ortamında en eski YouTuberlar’damızdan biri. Sadece oyun çeken Burak, çok başarılı oyun videolarıyla oyun sevmeyenler tarafından bile takip ediliyor. Bilgisayar oyunlarını sanal gerçeklik gözlüğüyle çektiği videolarla paylaşan Burak Oyunda'nın toplam takipçisi ise 3 milyon 14 bin 275 kişi. Aylık kazancıysa 24 bin dolar.

8) Oha Diyorum

ohaadiyorum.jpg

Dile kolay 1500’e yakın video çeken Oha Diyorum kanalı YouTube'nın en n eğlenceli kanalları arasında geliyor. Birçok içerik barındıran kanalı birbirinden eğlenceli ve neşeli birçok kişinin buluştuğu bir grup yönetiyor. internette takılmayı sevenlerin zevkle izleyeceğiz videolar bulabileceğiniz bu kanal en çok farklı isimlerdeki serileri ile dikkat çekiyor. Tekrar tekrar izlenen videolar çeken bu YouTube kanalının toplam 3 milyon 233 bin 651 takipçisi var.

9) Oyun Delisi

oyun-delisi.jpg

Her gün yeni bir oyun videosu koyan Oyun Delisi, değişik konuşma tarzıyla insanlara çekici gelen bu kanalın tam 2 milyon 500 bin takipçisi var. Çektiği oyun videolarıyla haklı bir üne kavuşan Oyun Delisi, aynı zamanda Oha Diyorum kanalının grubuyla bağlantısı var. Oyun Delisi, kendi açtığı bu kanalda oyun videoları üstüne odaklanıyor ve aylık kazancı 25 bin dolar.

10) Barış Özcan

baris-ozcan-001.jpg

2.1 milyon abonesiyle özellikle bilimsel paylaşımlar yapan Barış Özcan'ın tahmini aylık kazancı 50 bin dolar

Tüm bu YouTuber'ların yanı sıra bir de küçük YouTuber'larımız var ki çoğu insanın ömrünce kazanamayacağı rakamları onlar sadece birkaç ayda kazanabiliyor. İşte onlardan birkaçını burada paylaşalım.

Fatih Selim Tube Abone sayısı: 519 bin Tahmini aylık kazanç 354 bin dolar

Prenses Elif Abone sayısı: 2.6 milyon Tahmini aylık kazanç 350 bin dolar

Oyuncu Yusuf Abone sayısı: 735 bin Tahmini aylık kazanç 273 bin dolar

Prens Yankı Abone sayısı: 878 bin Tahmini aylık kazanç 158 bin dolar

Rüya'nın Çiftliği Abone sayısı: 774 bin Tahmini aylık kazanç 120 bin dolar

Oyuncak Oynuyorum Abone sayısı: 3.3 milyon Tahmini aylık kazanç 49 - 795 bin dolar

Ceylin H Official Abone sayısı: 2.5 milyon Tahmini aylık kazanç 285 bin dolar

Bu On YouTuber'dan hangilerini takip ediyorsunuz ve neden? Yorumlar kısmından bizimle paylaşabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.