Uygurlara Baskı Emrini Kimin Verdiği Belgelerle İnternete Sızdırıldı!

Uygurlara Baskı Emrini Kimin Verdiği Belgelerle İnternete Sızdırıldı!

Sızdırılan bu belgelerin bazıları “çok gizli” ibaresi taşıyor. Doğu Türkistan çalışmalarıyla tanınan Adrian Zenz bu belgeleri yayımlama cesareti gösteren ender akademisyenlerden.

Uygurlara Kimin Baskı Yaptığı Ortaya Çıktı

Euro News’in haberine göre Çin Halk Cumhuriyeti2nin Doğu Türkistan’daki Uygur Halkına karşı yürüttüğü baskıların direkt olarak Çin Yönetiminin en üst liderlerinden geldiği ortaya çıktı. Buna dair 2014 yılına ait çok özel belgeler sanal ortamda yayımlandı.

Yayınlana bu belgelerde Çin Komünist Partisi’nin ileri gelen yöneticilerinin aralarında yaptıkları konuşmalar yer alıyor. Bu konuşmalara göre Uygurların da sürekli iddia ettikleri nüfus kontrolü ve belirlen kişilerin gözdağı vermek için toplu olarak gözaltına alınmaları konuşuluyor. Böylece toplama kamplarının gerçekliği her haliyle ortaya çıkmış oluyor. Sızdırılan bu konuşmalarda ayrıca farklı cezalandırma yöntemleri de konuşuluyor.

Alman Akademisyen Adrian Zenz belgeleri yayınladı

Sızdırılan bu belgelerin bazıları “çok gizli” ibaresi taşıyor. Doğu Türkistan çalışmalarıyla tanınan Adrian Zenz bu belgeleri yayımlama cesareti gösteren ender akademisyenlerden.

Çin Komünist Partisi’nin üst düzey yetkilileri Doğu Türkistan’daki Uygur nüfusu ve Çin nüfusu arasındaki dengeyi düzeltmek için Uygurlara karşı yeniden eğitim ve yeniden yerleştirme baskılarının arttırılması isteniyor. Eğitim tamamen Çin Halk Bilimi ve Çinleştirme yeniden yerleştirme ise Uygurları topraklarında çok uzaklara sürme olarak biliniyor.

Adrian Zenz “'Çok gizli' ve 'mahrem' belgelerin Uygurların geleceği adına çok önemli olduğunu eski olsalar da 2014'e ait bu belgelerde yer alan içeriklerin sonraki yıllarda Çin Devletinin Uygurlara karşı yaptığı uygulamalarla uyuştuğunu belirtiyor.

Zenz’e göre Çin Komunist Partisi kendi istikbali için Uygurlara soykırım yapma niyetinde. Büyün bu sızdırılan belgeler Londra’da bağlayıcılığı olmasa da aktif olan Uygur Mahkemesine sunuldu. Fakat sızıntı kaynağının ÇKP’dan korunması için de belgelerin hepsi yayımlanmadı.

Sızıntı 317 sayfadan oluşuyor. 11 Adet belge içeriyor. 2014-2018 yılları arasındaki 4 yılı kapsıyor. Yapılması istenen bütün bu yöntemler 2016 yılında ÇKP’nin bölge sorumlularına gönderildiği görülüyor.

1402956.jpg

Uygurlara Zulmü Şi Cinping mi yönetiyor?

Çin Halk Cumhuriyeti Devlet Başkanı olan Şi Cinping 2014 yılındaki bir konuşmasında tüm ülkenin ulusal güvenliği için Doğu Türkistan’ın kontrol altına alınması gerektiğini belirtmiş Çin’in 21’inci yüzyıldaki ana hedeflere ulaşmasında bunun şart olduğunu söylemişti.

Sızdırılan belgelere göre Şi konuşmasında Türkistan ve Çin’deki istikrarın Doğu Türkistan’a bağlı olduğunu söylüyor. "Bize zaman kazandıracak ezici bir darbe vurun" diyerek faşistçe çağrıda bulunuyor.

Kaynak:Euro News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.