Tesla'nın 2030 Yılında Satmayı Planladığı Araba Sayısını Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

Tesla'nın 2030 Yılında Satmayı Planladığı Araba Sayısını Duyunca Çok Şaşıracaksınız!

Tesla'nın 2030 Yılda 20 Milyon Araba Satma Hedefi Gerçekçi mi?Tesla, 2021'deki 0,94 milyondan 2030'a kadar 20 milyon otomobil üretmeyi hedefliyor. Sektörü etkileyen sorunlarla birlikte şirket hedefine ulaşabilir mi?

Tesla, 2030 yılına kadar yılda 20 milyon elektrikli araç üretmeyi hedefliyorEV şirketinin dünya çapında otomobil ve/veya pil üreten birkaç fabrikası var. Tesisler Kaliforniya, Nevada ve Çin'de bulunmaktadır. Ayrıca bu yıl Tesla, biri Austin, Teksas'ta ve diğeri Berlin, Almanya'da olmak üzere iki Gigafatory daha açtı.

EV'ler henüz çok yaygın değil, ancak her yıl daha fazla insan elektrikli araçlara geçiyor. İklim Değişikliği'nin gezegene zarar verdiğine dair daha fazla uyarı ile tüketiciler daha çevre bilincine sahip olmak istiyor. Artı, artan gaz fiyatları ile insanlar tasarruf etmeye geçiyor. Statista'ya göre 2021'de 6,6 milyon elektrikli otomobil satışına kıyasla 66,7 milyon otomobil satıldı . Bu, 2020'de satılandan üç milyondan fazla elektrikli araçtı. Dolayısıyla Tesla'nın talebi karşılamak için üretimi artırmaya çalışması şaşırtıcı değil.

Tesla, 2030 yılına kadar 20 milyon otomobil üretme hedefini tweetledi ve 2021'de 0,94 milyon kazandığını belirtti. Şirket, yüksek bir hedef gibi görünen önümüzdeki sekiz yıl içinde işini büyütmek istiyor. Geleneksel otomobil üreticilerinin aksine, otomobilleri yalnızca sipariş verildikten sonra üretime sokar. Şu anda tüketiciler araç için bir yıl bekleyebilir. Bu nedenle Tesla CEO'su Elon Musk, siparişleri yakalayana kadar siparişleri sınırlaması veya durdurması gerekebileceğini söyledi . Tesla'nın mevcut talebi karşılayamadığında yılda 20 milyon arabaya nasıl ölçeklenebileceğini görmek zor.

Tesla Üretiminin Karşılaştığı Sorunlar

tesla-araba-2.webp

Tesla birkaç sorunla karşı karşıya kaldı. İlk olarak, elektrikli araç pazarında çip sıkıntısı nedeniyle sorunlar var ve bu sorun düzeliyor gibi görünse de hala bir etkisi oldu. Bulunabilirlik nedeniyle, lityum da dahil olmak üzere diğer malzemelerde de fiyat artışı oldu. Nisan ayında Musk, bu sorunla mücadele etmek için Tesla'nın madenciliğini yapmayı düşündüğünü söyledi . Pandemi sırasında üretim için gerekli malzeme eksikliği başladı ve Rusya-Ukrayna ihtilafı ile daha da kötüleşti. Ayrıca ekstra maliyetler nedeniyle şirket tüm araçlarının fiyatlarını yükseltti. Bu, Model 3 ve Model Y arabalarını artık California'nın Temiz Araç İndirimi Projesi (CVRP) için kullanılamaz hale getirdi. Bu, insanların bir EV satın alma olasılığını azaltabilir. Bu, Tesla'ya olan talebin bir kısmını hafifletmeye yardımcı olabilir, ancak hedefine ulaşmasına yardımcı olmaz.

Pandemiden iki yıl sonra bile, karantinalar Tesla'yı hala etkiliyor. Nisan ayında Şanghay'daki fabrika bir haftalığına kapatıldı . Üretime yeniden başladığında, çalışanlar karantina kurallarına uymak için fabrika katında uyumak zorunda kaldı. İşçiler fabrikaya geri dönse bile Tesla, üretimi yeniden hızlandırmakta zorluk çekiyor çünkü binaya daha fazla insanın girmesine izin veremediğinden yalnızca bir vardiya olabilir. Buna ek olarak, ABD COVID vakalarında bir kez daha artış görüyor, bu nedenle pandemi şirket için devam eden bir sorun olacak.

Üretimi yavaşlatan tüm sorunlarla birlikte Tesla'nın amacına ulaşması imkansız görünüyor. Şirketin üretimi artırması için pandemi ve Rusya-Ukrayna çatışmasının sona ermesi gerekecek. Daha fazla insanın bir tane satın alabilmesi için malzeme ve araç fiyatlarının da düşmesi gerekecek. Bu sorunlardan herhangi birinin ne zaman çözüleceği belli değil. Buna ek olarak, Tesla'nın ya daha fazla öngörülemeyen sorunları yaşamaması ya da üretimi etkilememeleri için daha fazla engelle karşılaşmadan önce hazırlık yapması gerekecekti. Bu arada Tesla'nın amacına ulaşacak gibi görünmüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.