Tesla Model S ve Model S Plaid'i Şarj Etmenin Maliyeti Nedir?

Tesla Model S ve Model S Plaid'i Şarj Etmenin Maliyeti Nedir?

Tesla Model S, 400 milin üzerinde bir menzil sunduğundan, ortalama şarj maliyetini diğer Tesla modelleriyle eşit tutmayı başarıyor.

Model S, Tesla'nın en pahalı elektrikli sedanıdır ve menzil ve hız açısından BMW iX ve Mercedes EQS ile rekabet eder. Model S, sürüşünün rahat olmasını sevenler ve çok sık şarj etmekten yorulmak istemeyenler için ideal olsa da, yüksek bir fiyat etiketi ile geliyor. Model S'yi satın almadan önce, EV'yi şarj etmenin ortalama maliyetini anlamaya değer.

Tesla şu anda normal Model S'yi 99.900 dolardan listeliyor. Çift motorlu EV, beş kişiye kadar oturma alanı sunar, 155 mil maksimum hıza sahiptir ve 3.1 saniyede 0-60 mil hıza ulaşabilir. Daha hızlı bir sürüş isteyenler için Model S Plaid 135.990$'dan satışa sunuluyor. Üç motorlu araç, 200 mil / saat azami hıza ulaşabilir ve 0-60 mil / saat hıza iki saniyeden daha kısa sürede ulaşabilir. Mesafe açısından, her iki EV de aynı pille donatılmıştır ve benzer bir menzil sunar.

Bir Tesla Model S veya Model S Plaid'i şarj etmenin ortalama maliyetine odaklanmadan önce, konut şarj kurulumları ile Tesla'nın Süper Şarj Cihazları arasındaki farkı anlamak önemlidir. Bir Tesla Model S'yi bir mobil konektöre veya bir duvar konektörüne takmak daha ekonomiktir, çünkü Amerika Birleşik Devletleri'ndeki ortalama konut elektrik ücreti kilovat saat başına 13,72 ABD dolarıdır ( EIA aracılığıyla ). Bununla birlikte, EV pillerinin alternatif akımı dönüştürmesi ve süreçte enerji kaybetmesi gerekir, bu da pil verimliliğini yüzde 80 ila 90'a düşürür. Buna karşılık, bir Tesla Model S'yi Supercharger'da şarj etmek biraz daha pahalıdır, ancak inanılmaz derecede hızlıdır.

Bir Model S'yi Şarj Etmenin Ortalama Maliyeti

11-6.jpg

Standart Tesla Model S, tahmini 405 mil menzil sunan 100 kWh pil ile birlikte gelir. EV'yi bir ev tipi şarj cihazıyla şarj etmek ortalama 15.8 dolara mal olacak ve bu da mil başına yaklaşık dört sent maliyetle sonuçlanacak. Rakamlar, yüzde 85 varsayılan pil verimliliğinde yüzde 0-100 arasında tam şarjın tahmini maliyetidir. Supercharger'larda şarj ederken, pil verimliliğinin yüzde 95 olduğu varsayıldığında, tam şarj için yaklaşık 25 $ ödemeniz gerekebilir. Buna göre, mil başına ortalama maliyet 0,06 ABD doları olarak çıkıyor. Bu rakamlar, bir Model S'yi şarj etmenin maliyeti hakkında adil bir fikir verecek olsa da , gerçek maliyet bundan daha yüksek olabilir.

Tesla Model S Plaid, standart Model S ile benzer bir pile sahip olsa da, tam şarjla biraz daha az mesafe kat eder - yaklaşık 396 mil. Buna dayanarak, sahipler bir konut elektrik kurulumunda 16 doların üzerinde herhangi bir yerde harcayacaklar. Buna göre, mil başına ortalama maliyet en az 0,04 ABD doları olarak ortaya çıkıyor. Benzer şekilde, EV'yi bir Supercharger'a takmanın da yaklaşık 25$'a mal olması muhtemeldir, bu da ortalama mil başına 0,06$'lık bir maliyet anlamına gelir. Hava koşullarının, pil yüzdesinin ve ortalama sürüş hızının da Tesla Model S veya Model S Plaid'in ortalama şarj fiyatını etkileyebileceğini belirtmekte fayda var.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.