Cübbeli Ahmet Hoca'dan Diyanet'e Şok Sözler!

Cübbeli Ahmet Hoca'dan Diyanet'e Şok Sözler!

Cübbeli Ahmet Hoca’dan çok tartışılacak sözler: Ben “Atatürk dönemi Diyaneti”ni istiyorum.

Cübbeli Ahmet Hoca’dan çok tartışılacak sözler: Ben “Atatürk dönemi Diyaneti”ni istiyorum.

İnanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum”

Kamuoyunda Cübbeli Ahmet olarak bilinen Ahmet Mahmut Ünlü sonunda yorulduğunu açıkladı. Ahmet Mahmut Ünlü yaptığı her açıklama ile neredeyse gündem bomba gibi düşebiliyor. Son yaptığı açıklamalar da kamuoyunda ve özellikle sosyal medyada çokça konuşulacak. Yoruldum diyen Ahmet Ünlü bakalım başka neler söylemiş:

“Ben dinin, imanın gereklerini söylüyorum, Mahmut Hoca’yı savunuyorum, saldırılara maruz kalıyorum. Söylediğimin hangisi yalan, hangisi inanca aykırı. Sorsan yüzde 99’u Müslüman diyorlar, toplumun yüzde 17’si ateist olmuş, ne kadar deist var bilmiyoruz, ama hataları dile getirdiğim için beni hedef alıyorlar.”

Cumhuriyet Gazetesinin hazırladığı habere göre Cübbeli Ahmet işi ta Atatürk dönemine kadar götürüyor ve günümüz Diyanet’ini çok sert eleştiriyor.

“Bir zamanlar Atatürk’ü savunduğum için de hedef olmuştum. Ben Atatürk dönemi Diyaneti’ni istiyorum. Onun döneminde Diyanet, Maturidi çizgisindeydi. Ya şimdiki İlahiyatçılar? Bir kısmı Vehhabi, bir kısmı Ehli Sünnet dışı başka ekollerden. Bunları söylemeyelim mi?” diye konuştu.

cubbeli-ahmet-hoca-nin-bu-aksam-sohbeti-olacak-mi-13838416-7908-amp.jpg

Cübbeli, FETÖ konusunda ne söyledi?

“İsmailağa Cemaati’nin devlet içinde örgütlenmediğini, memuriyetten uzak durduğunu söyleyen Ahmet Ünlü Cübbeli, “inanın artık tarikatları, cemaatleri savunamaz oldum. Liyakat yok, koltuklara oturmuşlar. Dernek diye, vakıf diye holdingleşmişler. Ben bedel ödedim, FETÖ de beni hedef aldı, hapse attı. Ya bunlar? Bugün beni hedef alan Yeni Şafakçılar o vakit FETÖ’nün izindeydi” dedi.

Cübbeli Ahmet bu açıklamayı neden yaptı?

Her şey Ahmet Ünlü’nün çocuklarınızı imam hatiplere göndermeyin sözüyle başladı. Yeni Şafak gazetesi başta olmak üzere Hükümete yakın yayınlar Cübbeli’yi ağır şekilde tenkit etmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.