Piyasalarda Ralli sinyali geldi mi ?

Piyasalarda Ralli sinyali geldi mi ?

ABD verilenin de açıklanmasıyla birlikte yatırımcılarda yükseliş beklentisi güçlendi. Bu durum değerli madenlere nasıl yansıyacak ?

ABD'de açıklanan TÜFE verilerinin beklentilerin altında gelmesi, varlık fiyatlarında önemli bir reaksiyona neden oldu. Özellikle Çekirdek TÜFE'nin yüzde 4,8 olarak açıklanması, Dolar Endeksi ve ABD tahvil faiz oranlarında düşüşe yol açarken, Altın, Gümüş, EUR/USD ve S&P 500 gibi benchmark göstergelerin ise yükselişini hızlandırdı.

ABD Merkez Bankası Fed'in ekonomik projeksiyonlarında yer verdiği 2 adet daha faiz artışı beklentisi, ons altın ve gümüş gibi değerli metalleri baskılamıştı. Ancak Haziran TÜFE verisi ile birlikte değerli metaller önemli bir yükseliş gerçekleştirdi ve kısa vadeli olarak dönüş sinyali gösterdi. Ancak alıcıların ne kadar ikna edileceği sorusu hala gündemdedir.

Bu süreçte DXY (Dolar Endeksi), ABD Tahvil Faiz Oranı, ETF (Exchange Traded Fund) ve diğer rasyolara olan korelasyonlar ile Altın ve Gümüş'ün fiyat beklentileri yakından takip edilmelidir.

Sonuç olarak, ABD TÜFE verisinin altın ve gümüş gibi değerli metallerdeki fiyat hareketlerini etkilediği, önemli korelasyonların takip edilmesi gerektiği ve gelecekteki Fed faiz beklentisinin fiyatlamalar üzerinde belirleyici olacağı vurgulanmaktadır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.